A független újságírásnak vége

2017. május 30. 21:37

Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket.

2017. május 30. 21:37
Ábel Attila
Csepel.info

„Valljuk be, oknyomozó újságírók és újságírás sem létezik már. Amit még annak neveznek, az átmásolás, némi fantáziátlan hozzáírás és a gazda útmutatása arról, hogy mikor kit kell ütni úgy oknyomozósan. 

Korábban is volt hasonló. De a média túlnyomó része az elmúlt nyolc-tíz évben vált ilyenné. Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket. Persze egy gyártott, kiprovokált hír is lehet hiteles – de erre ritkán van példa. A médiamunkások a megbízóik szája szerint szabják át a valóságot. Nem csoda, hogy gyakorlott nyilatkozók először a média nevét kérdezik meg. Mert kemény iparos munka a hazugsággyártás, senki ne gondolja, hogy könnyed szórakozás. Csak a valódi újságíráshoz nincs semmi köze. Már csak azért sem, mert a médiamunkások a provokációkban, hírhamisításokban is sokszor részt vesznek. (...)

A helyzet ugyanis az, hogy ma még mindig a liberális és a baloldali elektronikus média van túlsúlyban. Nem kell vitatkozni, bárki utánaszámolhat: lehet kezdeni. Ráadásul ez volt a helyzet az elmúlt 27 évben is. Így talán nem a kisebbségben lévőknek kellene először változtatniuk. Legalábbis a liberális felfogás szerint biztosan nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2017. október 26. 10:07
A 444-es "újságírók" eldöntik, hogy mik legyenek a hírek. Ez még nem lenne tragédia, ha csak a napi átlag 100-120 ezer olvasóhoz jutának el a baromságaik. A baj az, hogy a ballib sajtó nagyrésze, köztük az RTL Klub is átveszi a 444 "híreit", így közvetve milliók agyát szennyezik a Soros-csicskák.
balbako_
2017. június 27. 12:45
Aki nem vette eddig észre, annak újat mond a cikk. A többi meg eddig is tudta.
balbako_
2017. június 27. 12:45
Ez hol jelenhetett meg? Ahogyan arról már a 888.hu korábban is beszámolt, a bonni hatóságok április első hetében letartóztattak egy 31 éves ghánai migránst, aki machetével támadt egy fiatal párra, miután megtudta, hogy a hatóságok ki fogják toloncolni az országból. Tettét különös kegyetlenséggel követte el, hiszen a 23 éves lányon barátjának szeme láttára tett erőszakot. Mi több, az erről szóló korábbi híradások érthetően nagy port kavartak, ugyanis a brutális támadást követően az illegális bevándorló elérte, hogy továbbra is Németországban maradhasson, mivel az ügy kapcsán kiírt tárgyalást szeptember első hetére tűzték ki.
trendo
2017. június 09. 07:28
Az átkosban úgy volt, hogy a tájékozottságra törekvő olvasó elolvasta a Népszabadságot (a párt lapját), a Magyar Hírlapot (a kormányét) és a Magyar Nemzetet. Aztán a sorok közötti tartalmakra is figyelve, összerakta magának, hogy "mi is a helyzet" :) Mostantól ez a módszer nem működik. Mert hiába nézed át naponta az Indexet, az Origót és a Mandinert, ha a Mandi is beáll az egyoldalú pártlapok közé., már borul az egészséges arány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik