Az LMP feljelentést tesz az állami reklámköltések miatt

2017. június 07. 11:54

Szél Bernadett és Hadházy Ákos közleménye szerint a Ripost kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban. Az LMP hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

2017. június 07. 11:54

A Ripost nevű, Habony Árpádhoz köthető lap kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban” – írják közleményükben a párt társelnökei, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Az LMP szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés kategóriáját, a párt ezért feljelentést tesz, és továbbra is a „propaganda célú állami médiaköltések” betiltását követeli. 

A közleményben azt írják: a most kiderült információk pontosan azt támasztják alá, amit az LMP már az MVM és hozzá tartozó cégek reklámköltéseinek bemutatása után mondott: a kormány illetve az állami cégek úgy költenek el milliárdokat médiakampányokra, hogy azok célja nem a tájékoztatás, hanem a Fideszhez közel álló oligarchák zsebének kitömése. „A kormány az adófizetők pénzéből finanszírozza Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Andy Vajna terjeszkedését, a független sajtó szétverését és a kommunista korszakot idéző propagandagépezet kiépítését” – tették hozzá. 

Az LMP álláspontja szerint sem az állami cégek, sem a propagandaminisztérium nem költheti valódi elvárások nélkül kénye-kedve szerint az adófizetők pénzét: a párt ezért hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. Valódi megoldást azonban csak az LMP azon javaslatának elfogadása jelentene, amely betiltaná mind az állami, úgy a monopol helyzetben lévő állami cégek médiaköltéseit: minden erre a célra szánt forint ugyanis pénzkidobás és garantált korrupció – áll az LMP vezetőinek közleményben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2018. február 22. 10:51
Jogos a feljelentés de ennek se lesz eredménye ahogy a több száz feljelentésnek se Polt Péter, a felcsúti házi főügyésze ezt is elutasítja. Legalaább ne ugatnák azt, hogy akinek van bizonyítéka az jelentse fel. Pofátlan, tolvas söpredék ez a felcsúti banda.
luga
2018. február 22. 10:50
Undorító patkány tempó ez az állandó feljelentősdi. Nem is hatásos, mert állandó jellegű, és már rá sem bagózik senki. Egy értelmes ember nem maradt az LMP-ben.
Mich
2018. február 22. 10:50
Lehet Mégtöbb Pheljelentés...
hungarische palinka
2018. február 22. 10:50
Vissza akarják szerezni a reklámköltségnek hazudott pénzmosás által ellopott milliárdokat... Milyen rohadt semmirekellő banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik