Miért kellett megszüntetni a Népszabadságot?

2017. június 07. 19:35

E kétarcúságot még a legbutább olvasó is észrevette, ráadásul vészesen közeledett a 2018-as választás, és a Fidesz-agytröszt elhatározta, hogy átrajzolja a médiapiacot.

2017. június 07. 19:35
Zöldi László
Médianapló

„A német cégcsoport itteni arca, Bayer József már vagy tíz éve igyekezett megszabadulni a Magyar Távirati Iroda szolgáltatásaitól. Arra kötelezte az újságírókat, hogy mielőtt megírják témájukat a papír alapú anyalapnak, foglalják össze tíz-tizenöt sorban az online kiadás számára. Utasítását az idősebb évjáratú munkatársak nem nagyon hajtották végre, ezért változatlanul az MTI sok fölösleges, közölhetetlen információt tartalmazó hírszolgálatára fanyalodott. Amidőn azonban ama bizonyos Pecina úr megvásárolta a Springer-napilapokat, annyira változott a helyzet, hogy a nyolc megyei újság immár a Mediaworks zászlóshajója, a Népszabadság híreit közölte.

Így jött létre az a felemás állapot, hogy miközben a volt Springer-lapok jóindulatú semlegességet tanúsítottak az Orbán-kormány iránt, hírrovatuk a Népszabadság Online valóságos (nyugtalanító) információit közölte. E kétarcúságot még a legbutább olvasó is észrevette, ráadásul vészesen közeledett a 2018-as választás, és a Fidesz-agytröszt elhatározta, hogy átrajzolja a médiapiacot. Abban, hogy a neki alájátszó osztrák untermann, a kétes hírnévre vergődött Percina úr tavaly októberben végérvényesen »felfüggesztette« a Népszabadság működését, az a tragikai vétség is közrejátszott, hogy a patinás napilap szolgáltatta azokat a híreket, amelyeket az állami logika szerint a Magyar Távirati Irodától kellett volna megrendelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
milláscsupor
2021. október 02. 19:39
azóta is egyfolytában zokogok, wazze
patkányarcúáginéni
2018. október 02. 23:53
Ez a Zöldi az a kommunista véresszájú újságíró, aki a bűnös rendszer szekerét tolta amíg volt mit tolni?
silenceCZ
2018. október 02. 23:52
gondoltam, hogy a felhalmozott 5 000 millió forint tartozásnak köze sincs a dologhoz...
Timur Link
2018. október 02. 23:52
Értem! Tehát a Fidesznek "alájátszó osztrák untermann, a kétes hírnévre vergődött Percina úr" addig nyomatta a megyei lapokban a Népszabadság híreit, amíg el nem lehetetlenítette és megszüntette! Biztosan logikus? Nem értem! Amennyiben ennyire a Fidesznek aládolgozott Pecina, akkor miért nem vágta el előbb a forrást, vagyis a népszabó online (nyugtalanító) híreit a megyei lapok felé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik