Kihagyta az MTI a magyarozó részeket a Soros-interjúból

2017. január 20. 12:32

Soros György nem csak Trumpról, a Brexitről és Kínáról beszélt a Bloomberg tévének adott interjújában. A világ tizenkilencedik leggazdagabb embere a civil szervezetek elleni támadások miatt a magyar kormányt is kritizálta egy felolvasott közleményben – ami azonban kimaradt az MTI szemléjéből.

Soros György egy felolvasott nyilatkozatban ment neki a magyar kormánynak a Bloombergnek adott interjújában – írja a Forbes.

Az interjúról az MTI hírszövege nyomán a Mandiner is hírt adott: Soros ebben többek között Trumpról, a Brexitről és Kínáról beszélt.

Az állami hírügynökség szemléjéből azonban a magyar kormányt kritizáló részlet kimaradt.

A Bloomberg videóján a 33. perctől látható részletben Soros papírról olvas fel egy közleményt, amelyben elítéli a magyar kormányt a civil szervezetek elleni támadások miatt.

Szerinte a magyar kormány lépéseivel szembe megy az EU elveivel és a jogállamisággal. Kiemelte, hogy a civil szervezetek léte létfontosságú eleme a demokráciának. Soros szerint a magyar kormány nagyon jól járt, az EU-tagsággal, „ennek fényében a kormány próbálkozása a civil szervezetek megfélemlítésére és hiteltelenítésére teljességgel elfogadhatatlan” – írja a Forbes.

vissza a teljes nézetre