Harmadszor is Bakát jelöli Sólyom

2009. június 16. 18:40

Az államfő ismét Baka Andrást jelöli főbírónak, Sólyom szerint csak a nyilatkozatokkal összhangban lévő szavazás képes orvosolni a hétfői történteket.

2009. június 16. 18:40

Miután hétfőn annak ellenére nem szavazta meg Bakát az Országgyűlés, hogy korábban minden parlamenti frakció támogatásáról biztosította, Sólyom László kedden harmadszor is Baka Andrást jelölte a Legfelsőbb Bíróság elnökének.

A Köztársasági Elnöki Hivatal keddi közleményében az államfő azt írja: a Fidesz és az MSZP frakciója nyilvánosan támogatásáról biztosította Bakát, és megválasztását az Országos Igazságszolgáltatási Tanács is támogatta. A jelölt a hétfői szavazáson mégsem kapta meg a szükséges többséget. Ez megrendítette a parlament szavahihetőségét, és csak a nyilatkozatokkal összhangban lévő szavazás képes orvosolni ezt a sérülést - írja a köztársasági elnök.

Sólyom újra Baka Andrást jelöli főbírónak (Origo)

A jelölés (keh.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!