Kezdődik! Kongresszus, de nem tisztújítás?

2009. június 10. 07:27

Szili Katalin és Hagyó Miklós támogatói tisztújítást is el tudnának képzelni, de egyelőre ez nincs napirenden. A megyei elnökök nem borítottak.

2009. június 10. 07:27
Érdemi szervezkedések, „ötletelések" kezdődtek az MSZP-ben arra vonatkozóan, hogy rendkívüli tisztújítást tartson a kormányzópárt. Egyfelől Szili Katalin, másfelől Hagyó Miklós és párton belüli támogatói szervezkednek, szondázzák a lehetőségeket. Szili változást, változtatást akar. A Hagyó Miklóshoz köthető erőcsoport Molnár Csaba kancelláriaminisztert szeretné még inkább a párt előterébe tolni, akár leendő pártelnökként is; de többen említették Botka László nevét is. Más források szerint Hagyó és támogatói egyelőre csak a tisztújítás lehetőségét szondázzák, konkrét, részletes és végleges forgatókönyv nélkül.

A kedd esti - elnökségi tagokkal kibővített - megyei elnöki tanácskozásra többen úgy készültek: a megyeiek ismét borítanak és rendkívüli tisztújítást fognak kikényszeríteni. Ez azonban alaptalannak bizonyult: Fejér megye javasolta, hogy munkakongresszus legyen pártértekezlet helyett július 4-én, de a többi felszólaló is „csak" amellett érvelt, hogy bővítsék a tanácskozás kereteit és legyen kongresszus a kibeszélő összejövetel. Az elnökség döntése értelmében végül nem pártértekezletet, hanem kongresszust hívnak majd össze, de személyi kérdések nem lesznek napirenden.

Hatalmi harc az MSZP-ben: Levert tisztújítási elképzelések (NOL)

Pártértekezlet helyett kongresszust tartanak a szocialisták (Index)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mefisto
2009. június 10. 11:50
Ez taktika. Semmi több. A szocik lázadó frakciója majd hülye lesz előre behanargozni, hogy robbantani akar. Helyette: "Nem Ildike, nem lesz itten semmi baj! Majd szépen összehívjuk a kongresszust, és a sonkatekercsek elfogyasztása után elvtársi egységben megszavazzuk, hogy ezért a kataklizmáért csak a Viktor a hibás, és ő mondjon le. Veled nincs semmi bajunk. Egy percig ne gondold, hogy le akarunk váltani!"
TuRuL2k2
2009. június 10. 10:39
Láttunk már ilyet - ahogy március 9-ére 10-e következett, úgy következik június 7-ére 8-a. A Jobbikot szoros versenyben legyőző szocialistáknál meg is indult a belső mozgás, megyei elnökök jönnek össze, befolyásos háttéremberek kardoznak egymással, s a tagságnak is biztosan van mondanivalója az ún. papírforma-eredményről. Július 4-éig mindenképpen el leszünk kényeztetve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!