„Puhatestű Fodor Gabriellák és Horn Gabriellák”

2009. június 09. 07:37

Két éve még SZDSZ-tag volt Drávapiski lakóinak 60 százaléka, vasárnap viszont egyetlen szavazatot sem kapott a párt a községben. Mali Zoltán polgármester népe az LMP mögé sorolt be.

2009. június 09. 07:37
Az alig száz lakosú kis ormánsági falu Drávapiski két éve arról híresült el, hogy a helyiek több mint 60 százaléka belépett az SZDSZ-be. Ezzel ki is érdemelte Magyarország legliberálisabb települése címet. A vasárnapi EP-választáson azonban a drávapiskiek több mint 51 százaléka a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt szövetségére szavazott, úgy hogy a szabad demokraták egyetlen voksot sem kaptak.

A falu polgármestere azt mondja: az embereknek elegük lett az SZDSZ hintapolitikájából, ezért kerestek maguknak mást. „Azt gondolom, hogy üzentek a szabad demokratáknak is, hogy a puhatestű Fodor Gabriellákkal és Horn Gabriellákkal már nem kell csatába menni ebben az országban” - magyarázta a falu választóinak döntését Mali Zoltán. „Tőlük elbúcsúztunk, és én azt gondolom, hogy ezzel is jeleztük az SZDSZ teljes megsemmisülését” - tette hozzá.

A Fidesz 27, az MSZP 18, a Jobbik 2 százalékot kapott a baranyai településen. Az MDF-re, az SZDSZ-hez hasonlóan, senki sem szavazott.

„Jeleztük az SZDSZ teljes megsemmisülését” (HírTV)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!