Elveszik Hagyótól a kinevezési jogkört

2009. augusztus 26. 19:09

Fővárosi szappanopera: szakadár SZDSZ-esek és bizonytalan identitású MDF-esek szólnak bele Hagyó játszmáiba.

2009. augusztus 26. 19:09

Demszky Gábor, mivel megakadályozni nem tudta, élére állt Bőhm András és Lakos Imre a városvezetés jogköreit korlátozni kívánó kezdeményezésének. A két szakadár szabad demokrata képviselő - Bőhm 2006-ig Demszky Gábor bizalmi embere, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője volt, Lakos most is az SZDSZ budapesti elnöke - három, az MDF-ből kizárt, de a városházán még az MDF frakciójaként működő politikussal, Katona Kálmánnal, Hock Zoltánnal és Vaskor Lászlóval együtt a múlt héten közös javaslatot terjesztett elő.

A javaslatban szakítanak a városháza jelenlegi gyakorlatával: a fővárosi gazdasági társaságok vezetőiről, felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjairól a jövőben nem a Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes fennhatósága alá tartozó gazdasági szuperbizottság, hanem a 2006 előtti gyakorlatnak megfelelően a fővárosi közgyűlés dönthetne.

A javaslatot augusztus 17-én Bőhm terjesztette elő, de két nap múlva már Lakos, illetve Katona és Hock is csatlakozott hozzá. A négy képviselő munkacsoportot hozott létre, ehhez csatlakozhat a harmadik MDF-es, Vaskor László is. Ez pedig jelentőségében túlmutat a konkrét ügyön is, hiszen a 67 tagú fővárosi közgyűlésben a szocialisták és a szabaddemokraták koalíciójának csupán egy fős többsége van - azaz Bőhm és Lakos már magukban is az ellenzék javára billenthetik a mérleget.

Elveszik Hagyótól a kinevezési jogkört (Index)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. augusztus 27. 08:03
Hogy is szólt az a régi Bikini nóta? "Mindenki mindenki ellen, mindegy, csak dolgozni ne kelljen..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!