Megszavazták a Nap-keltét

2009. szeptember 29. 08:10

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségében az MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es küldöttekkel a Nap-kelte megtartása mellett szavaztak, szerintük törvénytelen a szerződésbontás.

2009. szeptember 29. 08:10
A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfői ülésén kétharmados többséggel megállapította, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének felmondása. Tíz-négy arányban szavazták meg, hogy a szerződés felmondása is törvénytelen, a Fidesz képviselői nemmel szavaztak, a KDNP által delegált tag pedig nem vett részt az ülésen.

"Az elnökség kötelezi az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására. Az ügyből keletkezett esetleges kárért az MTV Zrt. alelnöke felelősséggel tartozik" – áll a döntésben. Czeglédi László, a kormányoldal által delegált kuratóriumi elnök a tanácskozásról távozóban közölte a sajtóval, hogy jövő keddi ülésükön tekintik át az ügyvezető alelnök másféléves tevékenységét Arra a kérdésre, hogy felmerült-e a választott vezető nélkül működő intézményt irányító Medveczky Balázs felmentése, csak annyit mondott, hogy most "most nem".

Az ülésen a fideszes kuratóriumi tagok szerint kiosztottak két előterjesztést, amelyek Medveczky Balázs ügyvezetői, illetve alelnöki posztról való felmentését tartalmazták, ám "aztán az MSZP és az SZDSZ végül nem bocsátotta szavazásra ezt a beadványt.

A Nap-kelte mellett szavaztak (Index)

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2009. szeptember 29. 19:36
Számomra kicsit homályos a kuratóriumi elnökség által kiadott nyilatkozat. Ebben az ügyben sem a kuratóriumi elnökség dönt, hanem a kuratórium. Az pedig még nem döntött. Az elnökség csak ajánlást tesz. Ami persze nem változtat azon a tényen, hogy - bár jobb- és baloldal egyöntetűen rossznak ítéli a műsort - a baloldal körömszakadtáig ragaszkodik kiváltságaihoz.
freehckr
2009. szeptember 29. 11:58
"Vajon mennyi esik le azoknak akik mellette szavaztak?" Lehet csak megnyugtatták őket, hogy nem fog kiszivárogni róluk valamilyen kényes információ... :)
Zia1
2009. szeptember 29. 09:37
Vajon mennyi esik le azoknak akik mellette szavaztak?
bmucsai
2009. szeptember 29. 09:31
Ezek után egyetlen értelmes lépést tehet a fidesz. Megszüntetni az egészet a helyét felszórja sóval. Saját TV mindenkinek. Az adófizetők pénzén élősködő vállalkozásokat fel kell számolni! ÉLÉN a NAPKELTÉVEL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!