Az MSZP bojkottálja a Ma reggelt

2009. október 01. 16:16

A szocialista képviselők egyelőre nem vesznek részt a köztévé új reggeli műsorában.

2009. október 01. 16:16
Jövő szerdáig, az MTV kuratóriumi elnökségének üléséig nem vesznek részt az MSZP vezető politikusai a köztelevízió Ma reggel című műsorában.A Nap-kelte szerződésének felmondása miatt kialakult jogi helyzettel indokolták az MTI-nek az MSZP egyes vezetői, hogy miért maradnak távol az MTV új reggeli műsorától. Kiemelték: nem arról van szó, hogy bojkottálnák a Ma reggelt, a helyzet tisztázását követően ismét bemennek majd a stúdióba.

A kuratóriumi elnökségének szerdai ülésén Medveczky Balázs alelnök elmúlt másfél éves tevékenységét értékelik. Egy nappal korábban, kedden összeül a közalapítvány ellenőrző testülete, amelyhez mind jobb, mind baloldali pártok által delegált tagok fordulhatnak. Az MTI úgy tudja, hogy a jobboldal delegáltjai annak megállapítását kérték: a kuratóriumi elnökségnek nem volt joga felszólítani az ügyvezetőt, hogy állítsa helyre a Nap-kelte szerződését; a baloldaliak pedig ennek ellenkezőjét kérték.

Az MTV pénteken értesítette a Nap-kelte és a Nap-nyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft-t képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált. Ezt azzal indokolták, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető.(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 02. 16:21
honphibuzi! Látom rád kell néznem, mert nagyon elkanászodtál, mióta nem jártam erre. De, ígérem jövök és moderállak te kis medvetöltelék.
honphibu
2009. október 02. 13:44
Nem. Flepnikének szóltam.
bmucsai
2009. október 02. 13:40
Ha nekem szóltál "honphibu" akkor csak annyit mondhatok, hogy a JOBBIK nekem túlságosan puha! Még megvárom a MÉGJOBB-at, esetleg a LEGJOBB-at.
honphibu
2009. október 02. 10:38
Na végre! Kiengedtek? Vagy eddig tartott az MSZP-s tagkönyved kikérése, hogy felvegyenek végre a Jobbikba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!