Totális tévéháború

2009. október 09. 13:51

Nem járna céltámogatás az MTV-nek egy szocialista indítvány szerint.

2009. október 09. 13:51
Az MTI úgy tudja, hogy a köztelevízió idei, hozzávetőleg 35 milliárd forintos büdzséje jövőre egynegyedével csökken a kormány és az MSZP-s javaslatok parlamenti elfogadása esetén. Az idei 9,4 milliárd forinttal szemben a 2010-es büdzsé tervezete már csupán 2,4 milliárd forintot irányzott elő az MTV közalapítvány támogatásához, de egy szocialista módosító indítvány a maradék összeget teljes egészében átirányítaná a Duna Televízióhoz. 

A javaslat megfogalmazója, Jánosi György az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: a kisebbik közszolgálati televízióban anyagilag meg kell erősíteni a közszolgálatiságot, márpedig ez az intézmény - szemben az MTV-vel - az utóbbi években nem jutott költségvetési céltámogatásokhoz. Ezért javasolta azt - fejtette ki -, hogy az MTV-től elvenni tervezett összeg mellett a költségvetés általános tartalékából további 1,1 milliárd forintot rendeljenek a Duna Televízióhoz. Így az összesen három és fél milliárd forintot közszolgálati műsorok gyártására, közvetítési jogok vásárlására és műszaki fejlesztésekre fordíthatná a médium - jegyezte meg. Az MTI úgy tudja, hogy a köztelevízió idei, hozzávetőleg 35 milliárd forintos büdzséje jövőre egynegyedével csökken a kormány és az MSZP-s javaslatok parlamenti elfogadása esetén.(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. október 09. 17:43
Dunába a Napkeltével..!
states
2009. október 09. 16:06
Kíváncsi vagyok, mennyi pénzt kell még elvenni a köztévétől, hogy Verebes ismét beleszuszoghasson reggelente a mikrofonba. Szerintem, már nem sokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!