Tiltakoznak az antifasiszták

2009. november 06. 18:54

Demonstrációt tart négy civil szervezet a Radnóti-emlékév alkalmából vasárnap Budapesten.

2009. november 06. 18:54
A Nagy Imre Társaság budapesti szervezete, a MEASZ - Összefogás a Demokráciáérta Magyar Antifasiszta Liga és a Demokratikus Hálózat a Miniszterelnöki Hivatal elé szervez megmozdulást, hogy Radnóti Miklós emlékét valódi kiállással szolgálják.

Állásfoglalásukban megírták, hogy Radnóti és társai kínzóinak, a bori keretlegényeknek díszsírhelyeket tart fenn a magyar állam. "Félszáz náci, nyilas gyilkos sírja is bizonyíthatóan ott van abban a díszparcellában, amelyet az állam a mi adóforintjainkból Nemzeti Pantheon (298-as parcella) néven tart fenn" - hangsúlyozzák a tiltakozók.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 07. 13:20
Utána hangos tiltakozással elvonulnak Recskre, onnan a Gulágra. A menet visszafelé meglátogatja a Kisfogház udvarát, majd Péter Gábor irodáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!