Tüntetnek a gazdák

2009. november 16. 13:37

Szerdán az Alkotmánybíróság székháza elé vonulnak.

2009. november 16. 13:37
Tizenhét gazdálkodói érdekképviselet és szakmai szervezet tiltakozik szerdán Budapesten az Alkotmánybíróság székháza előtt az egységes gazdaságtámogatási rendszer (SPS) bevezetésének lehetőségéről szóló döntés meggyorsítása érdekében.
 
Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) titkára sajtótájékoztatón közölte: a tiltakozást azért szervezték az Alkotmánybíróság épülete elé, mert a testület már egy éve nem hozott döntést az SPS bevezethetőségének ügyében, a köztársasági elnök által sürgősséggel feltett kérdésekről. 
 
A döntés hiánya pedig a mezőgazdasági termelés kiszámíthatóságát teszi kérdésessé – húzta alá Tóth István. A MOSZ titkára hangsúlyozta, hogy a tüntetők nem a testület döntését kívánják befolyásolni tiltakozásukkal, hanem az ügymenet felgyorsítását szeretnék elérni. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!