Brit háborgás Magyarország miatt

2010. január 24. 14:07

Brit állampolgárok furcsa hazai letartóztatásáról cikkezik az angol sajtó.

2010. január 24. 14:07
A magyar hatóságok félrevezetéssel érték el, hogy az eljáró londoni bíróság hozzájárult két brit gyanúsított kiadatásához - írta a The Observer. Michael Turner és üzlettársa, Jason McGoldrick egy marketing-vállalkozást működtetett Magyarországon. Miután a cég hat éve csődbe ment, vádat emeltek ellenük azzal a gyanúval, hogy 134 ügyfelet csalárd módon 18 ezer fonttal (5,4 millió forint) megkárosítottak. A brit hatóságok kiadták Turnert és McGoldricket Magyarországnak, ahol megbilincselték és börtönbe hajították őket.

A lap szerint több mint 80 napi fogva tartás után eddig egyetlen rendőrségi kihallgatás volt az ügyben. A brit őrizeteseknek naponta mindössze egy óra testgyakorlást engedélyeznek, hetente egyszer zuhanyozhatnak, és havonta egyszer látogathatják meg őket hozzátartozóik - áll a The Observer cikkében. A lap szerint a magyar bűnügyi igazságszolgáltatási rendszer kemény, bürokratikus és hírhedten lassú.

Lord Dartmouth, aki a radikális Egyesült Királyság Függetlenségi Pártját (UKIP) képviseli az Európai Parlamentben, a napokban Budapesten járt, hogy kifejezze aggályait a magyar hatóságoknak. A magyar fél a lap szerint cáfolja, hogy helytelenül alkalmazta volna a kiadatási eljárást.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bajresz
2010. január 25. 10:34
Szerintem egy szavuk nem lehet, pont olyan körülményeket kapnak mint minden átlag magyar, ha börtönbe jut... Csak nem kivételezést szeretnének? Ahhoz itt minimum milliárdokat kell lopni nem rongyos 5,4 milliót; Amatőrök...
phaidros
2010. január 24. 18:54
Emlékszem még az Angliában pár éve letartóztatott magyar lány kálváriájára, aki egy bevándorlási tisztviselő rosszindulata miatt nem léphetett be Dovernél, majd amikor Írországból próbálkozott, bezárták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!