Páva Zsolt tévedett

2010. január 14. 14:48

Kevesebben látták az EKF megnyitóját, mint ahogy a polgármester állította.

2010. január 14. 14:48
„Az ünnepség televíziós közvetítését, saját bevallása szerint, a teljes lakosság 44 százaléka 'követte' a televízióban. Közülük tízből hatan (59 százalékuk) mindezt a Magyar Televízió közvetítésén keresztül tette” - áll a Nézőpont Intézet közleményében. Páva Zsolt azonban az adatokat helytelenül interpretálva állította, hogy a lakosság 59%-a nézte a nyitóeseményt.

A Magyar Televízió sajtóirodája közölte: az AGB Nielsen adatai szerint a program megnyitóját az éppen tévét nézők 9,4 százalék látta. Több mint 1,2 millióan néztek bele az adásba legalább egy percre (a népesség 13,4 százaléka). Az átlagos nézőszám 437 ezer fő volt, és a legmagasabb nézettségű percben egyszerre több mint 520 ezren nézték a közvetítést.

A Nézőpont Intézet és a Magyar Televízió egyaránt felhívta a figyelmet arra, hogy a közvélemény-kutatások eredményeit és a klasszikus nézettségi adatokat - az eltérő módszertanból fakadó pontossági különbség miatt - nem lehet összehasonlítani.

Nincs Pécs 2010 baki nélkül (Hírszerző)

Páva Zsolt esete a nézettséggel (Comment:com)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2010. január 15. 00:07
Bár annak idején,jobban szerettem volna, ha Debrecen kapja a lehetőséget, ennek ellenére szívből drukkolok a pécsieknek, hogy sikeres legyen az évük!Ott most nem számít, hogy fideszes, vagy mszp-s csak egy számít és ez Pécs! Hajrá Magyarország! Hajrá Pécs!
tevevanegypupu
2010. január 14. 22:21
Az euronews-on ugy ket napig orankent mutattak a pecsi megnyitobol reszleteket, es eleg sokat beszeltek is rola. Igenis erdekli Europat Pecs.
gentry
2010. január 14. 18:33
Szerintem ez az EKF dolog a kutyát nem érdekli. Na jó, néhány pécsit esetleg.
nyg
2010. január 14. 17:34
Ha ez lenne a legnagyobb baki a kulturális főváros projektben, hogy Páva Páva Zsolt helytelenül interpretálja az adatokat, én kiegyeznék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!