Celebek az LMP-listán

2010. február 25. 09:53

Bozóki András, Cserhalmi György, Elek István, Fleck Zoltán, Hankiss Elemér, Lovasi András, Novák Péter és Szabó Győző is szerepel majd az LMP országos listáján a Népszabadság értesülése szerint.

2010. február 25. 09:53
A 2010-es országgyűlési választásokra az LMP egyéni jelöltaspiránsainak csaknem fele a civil mozgalmakból - Védegylet, Levegő Munkacsoport, Freedom House, Greenpeace - talált a párthoz. A lista nem befutó helyein a Népszabadság értesülése szerint szerepelni fognak a tudomány, a művészet és a közélet olyan ismert képviselői, mint Bozóki András, Cserhalmi György, Elek István, Fleck Zoltán, Hankiss Elemér, Lovasi András, Novák Péter és Szabó Győző.

A lap szerint kezdetben szóba került, hogy leigazolják az ex-MDF-es Katona Kálmánt, az ex-SZDSZ-es Gulyás Józsefet és a szocialista Donáth Lászlót, de aztán elvetették a más pártokban exponálódott idegenlégiósokat. A korábban köztörvényes ügybe keveredett ex-SZDSZ-es Mali Zoltánt már elküldték a párt környékéről, a Kaukázusban zenélő Kardos-Horváth Jánost szintén. A párt január végén tette közzé országos listájának első harminc helyezettjét, a listát Schiffer András és Jávor Benedek vezeti.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karpo
2010. február 26. 08:52
az LMP-nek lehetne annyi esze, hogy nem válik a jelmondata rabjává. Egyrészt Katona és Gulyás talán nem is rossz példák a "más" politikusra, másrészt elkélne ott egy-két olyan ember, akinek van lövése arról, hogyan működik egy párt. A politika talán lehet más, de a párt az párt marad.
lastres
2010. február 26. 00:51
De a lényeg felett mindenki elsiklik, és az pedig a másik hivatkozott cikkben van :) (hírcsárda)
crm114
2010. február 25. 20:48
A donáthlászlót is megkörnéykezték? Mindjárt hányok, nemkedves lmp!
pierre bayle
2010. február 25. 16:14
Hát én biztos rájuk szavazok, persze nem e celeblista okán - amelyen amúgy sok szimpi ember van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!