Minden adatot megmentettek

2010. február 01. 19:29

Az NBH-n múlik, mikor és milyen formában lesznek nyilvánosak a titkosszolgálati iratok.

2010. február 01. 19:29
Közel 10 ezer hagyományos terjedelmű gépelt oldalnyi terjedelmű információt sikerült megmenteni arról a 18 mágnesszalagról, amelyeken a pártállami rendszer állambiztonsági szolgálatainak ügynökökről szóló adatait tárolták - hangzott el hétfőn a Mágnesszalag, dossziétörvény című vitán.

A többiek azzal dolgoznak, hogyan hozhatók nyilvánosságra az adatok, mi azzal foglalkozunk, hogy szalagokat kapirgálunk arra az időre, amikor nálunk is lesznek ilyen kezdeményezések - mondta a rendezvényen Bárczi Imre. A szakértő szerint mindössze néhány száz munkaórába kerülne a már megmentett adatok kódolása. Ezek most a Nemzetbiztonsági Hivatalban vannak - az intézményen múlik egyébként az is, hogy mikor és milyen formában látnak nyilvánosságot a titkos iratok.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2010. február 02. 17:09
Ha az ügynöklisták napvilágra kerülnének, a szülőszobából lenne a parlamenti választás. A mi megélhetési politikusaink meg éhen halnának.
mrwolf
2010. február 02. 09:37
Csak Laborc, a titokgazda láthatta. Hm. Egy Moszkvában kézett szakember.
honphibu
2010. február 02. 09:04
Jaj Istenem, régóta köztudott, hogy egyik politikai pártnak sem érdeke semmiféle múltfeltárás vagy ügynöklista nyilvánossá tétele. Akkora szarkupac ez az ország, hogy elsodorna mindent, vagy semmit, de akkor morálisan még mélyebbre süllyednénk, pedig innen már nem nagyon lehet. Ez a vonat elment, 84-ig kellett volna nyilvánosságra hozni mindent, akkor talán nem síbolják át a komcsik magánzsebbe az ország vagyonát, hanem eltűnnek a süllyesztőben.
Merillincs
2010. február 01. 22:11
Csak 10.000 oldal az összes dokumentáció? Baromi kevésnek tűnik. Vagy ez csak az "ügynöklista"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!