Morvai: Cselédsorban élnek a magyar nők

2010. március 08. 21:41

Az új EU-tagországokban élő nők hátrányos megkülönböztetéséről beszélt Morvai Krisztina az Európai Parlamentben. A határ két oldalán ugyanannál a cégnél teljesen más munkajogi és egészségügyi normákat alkalmaznak, mondta.

2010. március 08. 21:41
„Ugyanaz a cég a pihenőidőre, ebédidőre, felmondásra vonatkozóan egészen másfajta normákat alkalmaz. Gyakorlatilag rabszolgasorban tartja a kelet-európai, adott esetben magyar női munkavállalóit” - fogalmazott a Jobbik államfő-jelöltje. A másik, általa említett terület az Európai Unión belüli női migráció.

„A másodosztályú helyzetben lévő közép- és kelet-európai nők - így a magyar nők - cselédsorban élnek, gazdasági menekültként nyugat-európai háztartásokban, ahova háztartási alkalmazottként kénytelenek - sokszor gyermekeik hátrahagyásával - menni. Sokkal hasonlóbb az ő helyzetük a jogaik és méltóságuk szempontjából a harmadik világbeli, fejlődő országok nőinek helyzetéhez, mint nyugat-európai, európai uniós tagállambeli állampolgárságú nővéreik helyzetéhez” - jelentette ki.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
helmut
2010. március 09. 10:32
Ez a nő teljesen megőrült, milyen 3. világ??? Kriszta, egy 3. világban élő nő mind a 10 ujját megnyalná, ha itt élhetne "cselédsorban". Hajrá idióta mocsármagyar jobbikosok öregbítsétek hazánk hírnevét az EP-ben lehetőleg gárdistának öltözve a nemzeti megbékélés jegyében.
tevevanegypupu
2010. március 09. 08:25
Krisztina es a Jobbik lassan majd elszakadnak egymastol. Krisztina harcolni akar, mindig is azt tette, a Jobbik viszont konszolidalodni szeretne. Csak igy maradhat meg a valasztasok utan tobb cikluson keresztul a Parlamentben. Krisztina nagyon jol feltalalja magat Europaban, a Jobbik csak magyar terepen tud jatszani.
honphibu
2010. március 09. 07:47
A Jobbik ott baszta el, hogy bár a magyar hagyomány világosan kijelöli az asszony helyét és mozgásának határait, Krisztina asszonynak ez alól viszont felmentést adott. Ha ilyeneket mond, ezt, hogy fogják megmagyarázni?
drkovax
2010. március 08. 23:20
Visszatért MK NANE-s énje ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!