Morvaiék Észak-Komáromban jártak

2010. március 31. 23:26

Szabadtéri lakossági fórumot tartott Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás Komáromban, a híd magyar oldalán. A két politikus ezt követően átsétált Észak-Komáromba, ahol csokrot helyeztek el a Szent István-szobor talapzatán.

2010. március 31. 23:26
Nincs egy erős állam, mely fellépne az emberek jogfosztottsága ellen. Ez azt eredményezi, hogy egy állam, mely az európai birodalomépítésben gondolkodik, és nem nemzetállamban, nem tud kiállni az elszakított területeken élő testvéreinkért, és nem is akar” - mondta Morvai Krisztina a lakossági fórumon.

A Jobbik EP-képviselője szlovák újságírói kérdésre úgy fogalmazott, erőt kell mutatni, mert „a megalázottsághoz szokott emberek mindig úgy gondolkodnak, hogy ne emeljük fel a fejünket. Jobb, ha nem követelünk jogokat, mert még bajunk lesz belőle”. Véleménye szerint egy erős anyaország létrehozásával véget kell vetni ennek a szemléletnek, és oda kell állni az elszakított területen élő magyarok mellé. A Jobbik hatalomra kerülése esetén kiállnak a nemzeti önrendelkezés jogáért, s a magyarság szabad anyanyelv használatáért - hangoztatta Gaudi-Nagy Tamással közösen.

A két jobbikos politikus és mintegy negyven szimpatizáns a fórum után zavartalanul sétált át Szlovákiába a komáromi Erzsébet hídon, csupán egy rendőr érdeklődött Gaudi-Nagy Tamástól jövetelük céljáról. A politikus elmondta, hogy csak egy virágcsokrot szeretnének elhelyezni a Szent István-szobor talapzatán. A csokor elhelyezése után az egybegyűltek elénekelték a Himnuszt, majd Észak-Komárom belvárosában sétára indultak. Egy szórakozóhelyen kifüggesztett Nagymagyarország térkép előtt több közös fotót készítettek a vendégekkel, majd tíz egyenruhás és ugyanannyi civilruhás szlovák rendőr kíséretében visszasétáltak Magyarországra.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Basiliscus
2010. április 03. 08:30
Van annak a helynek tisztességes magyar neve: Révkomárom.
MrJojo
2010. április 03. 06:00
Szépp volt JObbik szép volt Morvai igy kell ezt megmutatni hogy vannak még magyarok Magyarországon akiknek van vér a pucájukban és nem csak osotba gyáva károgással ugatnak a háttérből...Ficó mit szól ki nem szarja le Ficót egy tanyasi paraszt gyerek akinek nem volt gyerek szobája és vert az anyja innen üzenem neki közelembe ne kerüljön mert kezét lábát töröm...
jónapotkérem
2010. április 02. 14:46
engem 20 évesen börtönöztek be Nagyváradon (azonnal ki is hoztak)márc.15-én mert én egyedül elmentem visszafoglalni Erdélyt egy szál fegyverrel (gyerek voltam) és azóta pontosan tudom, hogy mennyit ér és kinek szól ez a színjáték!
jónapotkérem
2010. április 02. 14:38
pillantás a hídról? mit mosolyog ez a széles-szájú-kecskebéka? mások lobbiznak, beépülnek a kormányzatba, felvásárolnak cégeket, bankokat amit csak lehet. így lehet visszaszerezni azt ami a mienk. ez nyálcsorgatáshoz kiváló, de egyébként tiszta gáz. én azonnal lelöktem volna ezt a bilincses parasztpicsát. azt a hülye Elvis-imitátort is... a faszért nem keringőztek, hátha beleestek volna maguktól is. a palesztinok mát átlátnak a ribancon, mi meg nem. Krisztike maradjon ott egy hétre és menjen el dolgozni a Philipshez havi 100e-ért. szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!