Neonácik vs. antirasszisták

2010. március 06. 14:10

Antirasszista szervezetek demonstráltak a Hősök terén: megemlékeztek a cigányok elleni gyilkosságsorozat áldozatairól és tiltakoztak a szélsojobb ellen. Később egy hotelhez vonultak, ahol neonácik szálltak meg.

2010. március 06. 14:10
Szombaton antirasszista szervezetek demonstráltak a Hősök terén, köztük volt Szanyi Tibor szocialista képviselő is. A „kegyeleti őrálláson”, ahogy ők nevezték, részt vett a Nagy Imre Társaság, a Magyar Antifasiszta Liga, az Országos Liberális Klub és a Roma Polgárjogi Alapítvány. A rendezvényen a cigányok elleni gyilkosságsorozat áldozatairól emlékeztek meg, valamint tiltakoztak az „újnyilas militáns alakulatok rendszeressé vált parádéi”.

A közelben német neonácik is feltűntek, akiket a rendőrség távozásra szólított fel. Az antirasszisták később az István utcai hotelhez vonultak, mert kiderül, a neonácik ott szálltak meg. A szálloda képviselője elmondása szerint nem tudta, hogy vendégei bőrfejűek. A kölcsönös bekiabáláson kívül atrocitás nem történt, a rendőrök megkérték az antirasszistákat, hagyják el a helyszínt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. március 06. 18:54
Jajj, ez a cikk, sajnos, elolvastam, de legalabb jot rohogtem. A PLA nem volt ott?
iMan
2010. március 06. 15:20
Újabb reklám a jobbiknak :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!