Országos bojkott az Auchan ellen

2010. március 04. 20:04

Országos bojkottra szólít fel 26 civil szervezet, mert az Auchan kérésükkel ellentétben nem állt el egyértelműen a vélt természetromboló áruház-bővítési szándékától a dunakeszi láp közelében.

2010. március 04. 20:04
Korábban a Tudatos Vásárlók Egyesületének kezdeményezésére 19 környezetvédő, fogyasztóvédő és civil szervezet kérte nyilvános levélben a magyarországi Auchan vezetését, álljon el dunakeszi áruházának bővítésétől, amellyel természeti értékeket veszélyeztet. Ekkor az egység úgy reagált a felhívásra, felelős vállalati magatartást fognak tanúsítani, s ha a szakvélemények kimondják a szóban forgó területre, hogy természeti értékei miatt érinthetetlen, a döntést tiszteletben fogják tartani.

Ez azonban a civileknek nem elég: hét szervezettel kibővülve amiatt hirdetnek most országos bojkottot, mert szerintük bár a vállalat a médiában és a válaszként megküldött sajtóanyagban igyekezett eloszlatni az építkezéssel kapcsolatos kételyeket, a felhívást közzé tevő társadalmi szervezetek továbbra is aggályosnak találják a terveket. Azt állítják, annak a bizonyos felelős vállalati működésnek túl kellene mutatnia a jogszabályok betartásán. Ezért a több mint két tucat társadalmi szervezet úgy határozott, addig nem vásárolnak az Auchan áruházakban, ameddig a cég le nem mond természetromboló tervéről.

A STOP megkeresésére Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. szóvivője elmondta: értetlenül áll a Tudatos Vásárlók Egyesülete kijelentései előtt, hiszen az elsősorban fogyasztóvédelmi szervezet, ezért nem érti, hogyan foglalhatnak állást szakértői kérdésben. Az áruház továbbra is úgy gondolja, nem civileknek kell az ügyben döntést hozni, hanem ildomos lenne megvárni a szakminisztérium határozatát. Hozzátette: sem beruházási tervvel, sem pedig építési engedéllyel nem rendelkeznek az ominózus területre.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zordonna
2010. március 05. 19:42
Ott a baj, hogy a jelenlegi alpolgármester Dunakeszin a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje. Megszólalhatnának.
HattoryHanzo
2010. március 05. 10:12
Én nem vagyok egy építész típus, de aki lápra akar építkezni, az szerintem elmebeteg.
trust
2010. március 05. 07:44
Én meg a tesco elleni bojkottra tettem fel mindent. Bejelentették, hogy az árukészletet szlovákiából fogják beszállítani, csak a napi szükségleteket fogják innen vásárolni. Ezt két hetet olvastam, ezért ezentúl nem megyek a tescoba.
Őrnagy Őrnagy
2010. március 04. 23:00
Én kb. 10 éve bojkottálom a Madaras meg sima Tescot is. Túl érzékeny az orrom az ilyen helyekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!