Kényszerítették a Kósát vádló férfit?

2010. április 02. 09:22

Tizenhatmillió forintos csalás miatt nyomoz a BRFK Rónai Attila ellen.

2010. április 02. 09:22
A Kósa Lajost korrupcióval vádoló Youtube videó szereplője ellen a BRFK nyomoz a Dega Ingatlanforgalmazó Kft. alkalmazottjaként 2006–2007-ben elkövetett, 16 millió forint kárt okozó befektetési csalás gyanúja miatt. Hétfőn viszont Rónai maga tett feljelentést: állítása szerint kényszerítés hatására beszél a videón Kósa valós vagy kitalált ügyeiről.

A BRFK közleménye leírja: a Rónai által elmondott információk nem elengedőek annak egyértelmű meghatározására, megtörtént-e a kényszerítés, ezért feljelentéskiegészítést rendeltek el. A videón elhangzott korrupciós vádakat a rendőrség nem vizsgálja, mert ezzel kapcsolatban korrupciós bűncselekményre irányuló információ még nem merült fel.

A vallomásban a feljelentő azt állítja, hogy a 90-es évek olajozásairól híres Portik Tamás mutatta be két nemzetbiztonsági tisztnek, akik rávették a nyilatkozat megtételére. Tarjányi Péter rendőrségi szakártő szerint előfordulhat, hogy  Rónai Attila valamitől való félelmében, egyedül készítette a felmérést, és az NBH-s tisztek, illetve az olajos vállalkozók legendáját csak figyelemfelkeltés céljával fűzte fel a történeti szálra.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. április 02. 10:20
"előfordulhat, hogy Rónai Attila valamitől való félelmében, egyedül készítette a felmérést" Egyrészt természetesen nem felmérésről felvételről van szó, de mivel jól hallatszik, hogy valaki papírral zörög a háttérben (talán az elmondandó szövegét lapozgatja) miközben a szereplő láthatóan meg sem moccan, na meg persze az aggódó kitekintések egy feltehetően a kamera mellett álló alak szemébe.. nem egyedül készítette hanem egy amatőrrel aki az egyedüliség látszatát akarta kelteni..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!