Öngyilkos lett a volt kormányszóvivő

2010. április 03. 08:55

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A kommunikációs szakember 38 éves volt.

2010. április 03. 08:55
A volt kormányszóvivő a budapesti Andrássy út lakásában vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre. Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese elmondta: Daróczi Dávidra egy ismerőse talált rá éjjel 23 óra körül a lakásban, ahol az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott. A BRFK sajtóügyeletese éjjel három óra előtt pár perccel erősítette meg, hogy Daróczi Dávid halálát öngyilkosság okozta. Azt a sajtóértesülést, hogy a volt kormányszóvivő felakasztotta magát, nem kívánta megerősíteni. Sass Oszkár mindössze annyit közölt: a halál körülményeit vizsgálják.

Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

Kormányszóvivői posztjáról történt távozása óta Liptai Claudiával folytatott viszonyával, illetve a W. Wolf and Partners és a Provident gyorshitelező cégnek nyújtott szolgáltatásai miatt szerepelt a legtöbbet a nyilvánosságban. A TV2 tájékoztatása szerint Liptai Claudia és Daróczi nem szakítottak, nem ez állhat az öngyilkosság hátterében. Letaglóz volt szóvivőm és barátom halála, jelentette ki az MTI-nek Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Bajnai Gordon az előítéletek rendíthetetlen ellenfeleként jellemezte Daróczit. Daróczi halálát a Fidesz is mély megrendüléssel fogadta. A Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja nevében Navracsics Tibor frakcióvezető fejezte ki részvétét a volt szóvivő családjának. 

Hiába is próbálnánk, nem tudjuk szavakba önteni azt, amit érzünk. Emlékezünk, érzéseinkkel küzdünk, és hallgatunk, mert a szavakat most nem találjuk. Gyászunk megoszthatatlanul a sajátunk - írták közös közleményben Daróczi Dávid szerelme, családja, barátai. Temetéséről családja később intézkedik, de akik szeretnének megemlékezni róla, azokat egy szál gyertyával várják este nyolc órakor a Parlament előtt, a rakparton. 

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. április 06. 10:19
Roppant tanulságos volt olvasgatni a kommenteket, valahol mindenki hozta a maga színvonalát. Ennek az egy niknek a sok közül és társainak azért megjegyezném: 1. Miféle Andrássy úti villalakásról beszélsz te szerencsétlen? 2. Aki úgy szemléli dolgokat, hogy Daróczi egy tömeggyilkos kiszolgálója volt, és még sorolhatnám, az ugyan miben különb a Blik-nél, a Borsnál és egyáltalán a legalja bulvármédiánál? Aminek egy Daróczi halála nem más, mint egy celeb halála, amire éppen ezért újabb bevételi forrásként tekint, jönnek az interjúk Klaudiával és a többi celebbel, a temetést majd közvetíti valamelyik kereskedelmi TV (jó drága lesz a reklámidő!). Aki becsülte, ismerte, az fejezze ki részvétét, ha akarja. Aki meg arra használja fel bárki halálát, hogy vérgőzös politikai nézeteit ismét nyilvánosság elé tudja tárni, az meg hallgasson, mert semmiben sem különbözik az általa oly nagyon megvetett globalizált fogyasztói bulvárvilágtól.
simonvitéz
2010. április 05. 14:07
A lassan egy éve tragikus repülőgépszerencsétlenségben elhunyt Szarvas Ritáról és a kisfiáról megemlékezett itt valaki?Nem provokáció gyanánt kérdezem. tényleg érdekelne.Őt nagyon sjnáltam és még ma is eszembe jut néha és borzalommal gondolok bele, miket élhetett át(228ad magával)
simonvitéz
2010. április 05. 11:10
Egy szó mint száz, ez az ember a rendszerváltás utáni legelutasítottabb, legkártékonyabb, leggusztustalanabb politikai rendszernek volt nem csak a kiszolgálója, hnem egyenesen a szószólója. gyalázkodni persze nem kell, meg csúfolodni,hihihizni. mindösszesen ezt a tényt kell tisztázni megunkban.ennyi
simonvitéz
2010. április 05. 10:34
Adolfot meg tényleg ne bántsátok!Ő már Jézus Krisztusunk ölelő szeretetében van!A túlvilágon megbánta minden bűnét, és mivel megbánása őszinte volt, Jézus Urunk Megváltónk magához vette, és most együtt kormányozzák a túlvilágot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!