Szabó: semmibe veszik a zöldeket

2010. május 03. 18:17

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy - a hírek szerint - az új kormányban nem kap önálló tárcát a Magyarország jövője szempontjából oly fontos környezetvédelem és a vízügy.

2010. május 03. 18:17

Az miniszter közleményében hangsúlyozza: 1990 óta mind az öt kormányzati ciklusban úgy látták, hogy a környezetvédelem kérdése van annyira fontos, hogy önálló minisztérium szintjén kezeljék. Magyarország a jövőben, hátat fordítva a nemzetközi folyamatoknak, leminősíti a kormányzat ezen ágazatát, és nem állít a környezetvédelemért felelős minisztériumot.

Szabó szerint a zöldtárca megszüntetése az egész magyar zöld civil társadalom semmibevétele. A leendő kormányban a tervek szerint a vidékfejlesztési minisztériumhoz tartozik majd a természet- és környezetvédelem, az agrárium, a vidékfejlesztés és a vízgazdálkodás mellett.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tau bácsi
2010. május 04. 22:25
Az államtitkár Illés Zoli lesz, ez biztosíték arra, hogyha nem is miniszteri szinten, de jó kezekben lesz a környezetvédelem. Remek ember, és komolyan veszi a feladatát+még ért is hozzá.
kispufi
2010. május 04. 08:08
azért jó, hogy búcsúzóul még megszólalt ez a karakán ember, mert legalább megtudhattuk, hogy most is volt környezetvédelmi tárca és még a neve is ismertté lett a miniszternek. ez utóbbit szinte kizárt, hogy magamtól kitaláltam volna, és az elsőn is elagyaltam volna egy ideig.
k33
2010. május 03. 22:37
A jelenlegi természetvédelem különben is egy baromkodás.
zoli29
2010. május 03. 18:59
Amikor a civilektől vagy az LMP-től jön ugyanez a kritika, akkor még egyet is értek vele. Na de Szabó Imre... Mit tett le az asztalra, amíg ő volt a miniszter?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!