Megfenyegették a Magyar Nemzet újságíróját

2010. június 09. 10:56

Megfenyegette a székelyudvarhelyi alvilág Szőke Lászlót, a Magyar Nemzet hírszolgálatának rovatvezetőjét, aki Fekete-fehér című blogjában az erdélyi város maffiózóinak viselt dolgairól ír és azok rendőrségi összefonódásairól közölt írásokat. Szőke feljelentést tett.

2010. június 09. 10:56

Szőke László, a Magyar Nemzet újságíróját több zaklató telefonhívást, életveszélyes fenyegetést is kapott a székelyudvarhelyi alvilágtól, lakása környékén gyanús alakok bukkantak fel éjszaka. Az újságíró rögzítette ezeket, és blogján közzétette, egyben feljelentést is tett a rendőrségen - napokon belül döntenek arról, elrendelik-e a nyomozást, vagy elutasítják a feljelentést, írja a Magyar Nemzet. Szőke László Fekete-fehér című blogjában kívülállók számára nehezen értelmezhető, utalásokkal teli posztokat tett írt az erdélyi Székelyudvarhely alvilágáról, írja az Index. A főszereplőket helyismeret nélkül lehetetlen beazonosítani, de az világos, hogy a város vezetéséhez és a rendőrséghez is becsatornázott, korrupt vállalkozókról ír. Szőke nem gyűjtött bizonyítékokat, nem újságírói munkát végzett blogján, leginkább városi pletykákra épít.

Szőke blogján üzent hadat a székelyudvarhelyi alvilágnak: „Átléptetek minden elképzelhető határt. Ettől a pillanattól kezdve már az is érdekel, hogy miből is éltek ti olyan jól? Mától az is érdekel, hogy a ti körötök miért is van jól a helyi rendőrséggel, s ott személy szerint kivel? Mától feszegetem azt a kérdést is, hogy ki SP, alias Nagy Levente fizetett kapcsolata az udvarhelyi rendőrségen? Hogy ki falaz nektek? És miért? Mától nem lesz szőnyeg alá söpört ügyetek, mától minden botlásotok nyilvános, és bulldogként követem, hogy a hatóságok miként kezelik azokat.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. június 09. 14:04
Ez nagyon durva. Nem gondoltam, hogy a híresen becsületes székelyek közt is vannak ilyenek.
Pisti, az aragorn
2010. június 09. 11:28
Ma lesz szó erről a Duna TV-ben 16:30-tól: http://twitter.com/fekete_feher/status/15699414565
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!