Önként lemond a PSZÁF-elnök?

2010. június 24. 12:41

Záros határidőn belül új vezetője lehet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének. Farkas Ádám korábban jelezte, nem ragaszkodik pozíciójához, ha az új kormány mással képzeli el a jövőt.

2010. június 24. 12:41

Akár a közeli napokban vezetőcserére kerülhet sor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete élén. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint ugyanis a jelenlegi elnök, Farkas Ádám és a kormány közötti egyeztetés értelmében a jelenlegi elnök lemond és Szász Károly veszi át a felügyelet vezetését. A Napi Gazdaság megkereste Farkas Ádámot, aki nem kívánta kommentálni a híreket. A tavalyi kinevezését megelőző költségvetési bizottsági meghallgatáson egy fideszes képviselői kérdésre válaszolva ugyanakkor a szakember maga jelezte: nem ragaszkodik majd a pozíciójához, ha az új kabinet más személlyel képzeli majd el a jövőt.

Az esetleges vezetőváltás mellett a PSZÁF életét az az 5 milliárd forintos elvonás is nehezíti, amely a kormányzati csomag része. Az továbbra sem világos, hogy ezt a folyó bevételekből vagy a felügyelet 11 milliárd forintra tehető tartalékaiból vonnák el. Amennyiben az ötmilliárdos elvonást ebből teljesítenék, akkor ez alapvetően nem befolyásolná a szervezet működését. Ha azonban a folyó bevételekből kellene ezt előteremteni, akkor szinte lebénulna a felügyelet.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli 29
2010. június 24. 12:57
Nem akar úgy járni, mint annak idején Szász Károly. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez