Nehezebbek voltak idén az érettségik?

2010. július 09. 13:29

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint az Oktatási Hivatal nehezítette az idei érettségi feladatokat, azt ugyanis a szervezet elképzelhetetlennek tartja, hogy - mint azt az idei érettségik eredményei jelzik - drasztikus különbség lenne két korosztály felkészültsége között.

2010. július 09. 13:29

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint az elmúlt tanévben a tanári szakma megállapította: sokszor nevetségesen könnyű a középszintű vizsga és a vizsgabizottság tagjai túl engedékenyek, írja a Népszabadság. Az MSZOE szerint a szakma fellépésére az Oktatási Hivatal nyilvánvalóan nehezítette a feladatsorokat, a vizsgabizottságok pedig bekeményítettek, nehogy megint az a vád érje őket, hogy nem jártak el kellő szigorral az értékelésnél.

Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön azt mondta: az érettségi eredmények átlaga alapján nem állítható, hogy az idén rosszabbul sikerültek volna a vizsgák. Az összesített érettségi átlag 2001-ben 3,44-ről indult, tavalyelőtt 3,55 volt, az idén pedig 3,62.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tr414nus
2010. július 09. 21:14
Kedvencem az, amikor a matek középszintű után az indexen mindig megjelenik, hogy húú de nehéz volt már megint a feladatsor. Pedig inkább alapfokúnak kéne hívni, egy 9. osztályos simán megírja hármasra.
miloka
2010. július 09. 15:43
Ez az utóbbi pár évben mindig téma. S mindig u.azoknak u.az a problémájuk. Azaz, hogy nehezek az érettségi tételek. Ha tanult böcsületesen a "gyerek" akkor nem panaszkodik. Ha meg nem, akkor teljesen mindegy milyen feladatokat fog kapni. Mind egyformán nehéz lesz neki.
hori77
2010. július 09. 14:41
Műkődik a hiller-magyarbálint modell:D
PalócGrandkanyon
2010. július 09. 14:36
Nem a nehezítés volt a gond, hanem ugyanarra az időkeretre mint eddig sokkal több volt a feladat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!