Nem lesz félárú diákjegy a BKV-n

2010. július 08. 13:59

Rendkívüli ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők nem szavazták meg az ötvenszázalékos kedvezményt a diákok és a nyugdíjasok BKV-jegyeire, viszont átadták negyedéves huzavona után M0-s lehajtójához kapcsolódó Rákospalotai határutat.

2010. július 08. 13:59

Előterjesztésként sem tárgyalta a Fővárosi Közgyűlés a szocialista Horváth Csaba javaslatát a félárú diák- és nyugdíjas BKV-jegy bevezetéséről. Az akció évente másfél milliárd forintjába kerülne a tömegközlekedési vállalatnak és növelné a bliccelők számát is - indokolta az elutasítást a főváros vezetése.

Negyedéves huzavona után üzembe helyezik viszont az M0-ás lehajtóját és az észak-pesti külvárosokat összekötő Rákospalotai határutat. Bár az útpálya már több hónapja készen van és forgalomba hozható lett volna, egy adminisztratív vita miatt kordonnal zárták le és egy biztonsági céggel őriztették havi 1,3 millió forintért.

Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azért nem adta át az utat, mert szerinte nem volt, aki átvegye. A főváros ugyan jelezte, hogy elvállalná a működtetést, azonban ezt törvényes keretek között csak akkor tudja megoldani, ha az átadásról a NIF Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egymás között megállapodásra jut.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2010. július 09. 11:54
pedig nem lenne rossz!
sky.net
2010. július 08. 18:44
jobb helyeken iskolabuszokkal viszik a gyerekeket isibe http://www.youtube.com/watch?v=ZSzOd__feIw&feature=related valahogy így kb
hogyne
2010. július 08. 16:12
Teljesen mindegy. Megválasztják Horváth Csabát -> ingyen lesz a BKV -> tönkremegy a BKV -> Horváth Csaba boldog lesz, a pestiek szomorkodnak, lehet gyalogolni.
Necro
2010. július 08. 16:02
Oké, nem volt világos, hogy a diák/nyugdíjas bérlet marad, a diák/nyugdíjas JEGY bevezetését vetették el. Szerintem ez még nem egy bődületes érvágás. Még mindig nem értem, hogy az olcsóbb jegy miért növelné meg a bliccelések számát. (Általános jelenség, hogy megvennék az olcsó jegyet akkor is, ha nem jogosultak rá? Ahelyett, hogy a semmivel bliccelnének?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!