Házkutatások, kihallgatások: nyomoznak a pavilon ügyében

2010. augusztus 16. 08:06

A rendőrség hetek óta nyomoz a Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjának ügyében. Eddig több házkutatást és kihallgatást tartottak, vallomást tett a pavilon építésze is. A kormányzat a vizsgálat lezárultáig nem fizet.

2010. augusztus 16. 08:06
Hetek óta nyomoz hűtlen kezelés miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaségvédelmi Főosztálya a Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonja ügyében. A rendőrséget 2010. július 22-én tájékoztatta egy magánszemély arról, hogy túlszámlázások, illetve fiktív számlázások történtek a pavilonnal kapcsolatban. A nyomozók több helyszínen házkutatást tartottak és tanúkat is kihallgattak az ügyben. Galambos Iván, a kivitelező Genexpo Kft. ügyvezetője a Hírszerzőnek megerősítette, nyomozás folyik az ügyben, cáfolta azonban, hogy kihallgatta volna a rendőrség. Ruzsinszky Iván, a pavilon építésze elismerte, hogy vallomást tett, részleteket azonban nem közölt.
 
A kormányzat a vizsgálat lezárulta után folytatná a pavilon finanszírozását. A kínai üzemeltetők a hét közepén megfenyegették a kivitelezőt, levonulnak a területről, amennyiben az nem egyenlíti ki tartozását. Galambos állítása szerint az áprilisi-májusi-júniusi számlákat sem fizette ki a kormányzat, így komoly esély van a pavilon bezárására.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2010. augusztus 16. 17:52
Mindent meg kell tenni, hogy kiderüljön, ha itt is pénzeket folyatott el az mszp kormány!
blogen
2010. augusztus 16. 09:30
Az egyetlen pozitív üzenet, ha lakatot teszünk a pavilonra. Ez ugyanis azt üzeni, hogy Magyarország jogállam, ahol komolyan gondolják a korrupció elleni harcot. Minden más megoldás katasztrófa lenne. Katasztrófa lenne tovább finanszírozni a liberális tolvajok művét, hiszen az azt jelentené, hogy a liberális lophat, csak úgy kell csinálnia, hogy kínos helyzetbe kerüljön a lebuktatója.
drienovác
2010. augusztus 16. 09:25
ezekhez az állításokhoz képest a kormányszóvivő leszögezte: 1. a kormány nem akarja, hogy a pavilon bezárjon 2. a szerződés szerinti időarányos kifizetéseket a kormány teljesítette, nincs fizetési hátralékban minden jel arra vall, hogy ez csak a "kivitelező" d24 jelű egyén trükkje nem elég, hogy d24-ék feltehetően elsíbolták a pénz egy részét, hogy egy borzalmat hoztak létre és nagyjából nullát mutatnak meg Magyarországból, még diplomáciai bonyodalmat is okoznak gondolom, az ilyet hívják egész pályás letámadásnak, a maszopos vállakozók ott ártanak, ahol tudnak
kinai
2010. augusztus 16. 08:51
A pavilon olyan, amilyen, a kivitelezők annyit loptak, amennyit, ha viszont sikerül hónapokkal az Expo vége előtt bezáratni az egész kócerájt, azzal végre nemzetközi figyelemre is számot tartó emlékművet állíthatunk a legendás magyar ötletességnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!