Vörös és fekete - matrica alapján korlátoznak

2010. augusztus 03. 12:04

Az új fővárosi szmogrendelet már nem páros és páratlan rendszámok alapján, hanem a gépjárművek környezetvédelmi plakettjének színe szerint korlátozhatja a forgalmat.

2010. augusztus 03. 12:04

Ikvai-Szabó Imre budapesti főpolgármester-helyettes keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: a pénteken érvénybe lépő új budapesti szmogrendelet már nem a járművek rendszámának páros, vagy páratlan volta szerint korlátozhatja a fővárosi közlekedést, hanem a környezetvédelmi plakett színe szerint.

Az új rendelet szerint már a fekete és a piros matricák alapján lehet korlátozni a forgalmat, illetve a sebességcsökkentést is el lehet rendelni. Egyéb újdonság, hogy 2011. december 1-től megtiltja az avar és a kerti hulladék elégetését. Az eseményen az Országos Meteorológiai Szolgálattal közösen egy légszennyezettséget előrejelző rendszert is bemutattak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoli Bécsből
2010. augusztus 03. 12:55
hü de jó megoldás :-) valaki biztos már el is inditotta a plakettszökitö üzemét ... plakettet vegyenek, plakett féláron, milyen szinüt óhajt hölgyem? ... :-D
bogyo01
2010. augusztus 03. 12:33
helyes! két szép szín! csak nehogy vki kombinálja őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!