Kövér: Hasznos és jó internetet!

2010. szeptember 21. 11:40

A házelnök az interneten terjedő bűnözés veszélyeiről, a gyermekek megvédéséről beszélt egy konferencián. Kövér László hasznos és jó világhálót szeretne.

2010. szeptember 21. 11:40

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra című nemzetközi konferencián kijelentette: törekedni kell a világhálón a hasznos és jó tartalmak megjelenésére, hiszen az internetes bűnözést nem lehet megakadályozni.

A fideszes politikus szerint az internet azért is különösen nagy veszélyt jelent a fiatalságra, mivel az naponta változik, a gyermekeket ezért meg kell tanítani a jó és rossz közötti választásra.

A konferenciát rendező Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat koordinálja hazánkban az Európai Unió biztonságosabb internet létrehozására irányuló Saferinternet-programot.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiehardcore
2010. szeptember 22. 17:38
Kövér László kedvenc oldala: 4Chan.
gilyanpeter
2010. szeptember 21. 17:43
Igaza van. Az elektronikus médiumokat ugyanúgy kell szabályozni, mint a többit.
Mimes
2010. szeptember 21. 15:25
Egyébként az "erőszakos" játékok fikázása is csak a "szülők" terelése, 13 éves korom óta napi szinten lőjük szét egymás hátsóját a barátaimmal virtuálisan (most 26 vagyok), mégse lett egyikünkből sem sorozat gyilkos. Az hogy egyes szülők már születésétől kezdve elkúrják a csemetéjüket - fél éves korától bevágják a tv elé, csak kussoljon, aztán pont leszarják mit csinál... így lettek ezek az iskolai lövöldözések is, egy igazi, felelősség teljes szülőnek fel kéne hogy tűnjön az, ha a gyerkőce népirtásra készül. Ezek az esetek elkerülhetőek lettek volna egy kis odafigyeléssel a szülő részéről, nem pedig a játékokat kéne pocskondiázni meg betiltani. Még nincs gyerekem, de ha lesz, és már kezd barátkozni az internettel, fel fogom hívni a figyelmét a tettei következményére, és hogy ne dőljön be semminek - és persze, biztos ami tuti, néha-néha lecsekkolom a myvipjét/iwiwjét/facebook oldalát, mit pakol ki magáról a "kis ártatlan". :)
atila68
2010. szeptember 21. 15:12
Nem az internet veszélyes a gyerekre, hanem a szülő nagyíbenbeleszarásamindenproblémátmásrafogása. 16 éves a lányom, informatikai gimibe jár, köszöni jól van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!