Száz nap alatt több mint száz személycsere

2010. szeptember 03. 08:57

Az Orbán-kormány első három hónapja alatt több mint száz személycserét hajtottak végre a kormányzati és gazdasági intézmények élén. Többek közt leváltották a MÁV, az APEH, a PSZÁF és a KSH vezetőit is.

2010. szeptember 03. 08:57
A legtöbb személycsere a fejlesztési tárca alá tartozó cégek, intézmények élén történt az Orbán-kormány elmúlt három hónapja alatt - összesen több mint száz, kormányzati hatáskörbe tartozó állami intézmény, gazdasági szervezet élére került új vezető.
 
A személycserék már a kormány első hivatalos munkanapján, május 31-én megkezdődtek a Magyar Közlöny és a Határozatok Tára felelős szerkesztőinek leváltásával. A honvédelmi tárca másnap felmentett több honvédségi vezetőt, később távozott az országos rendőrfőkapitány és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is. Leváltották a Magyar Fejlesztési Bank első emberét, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., a MÁV, az APEH, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib), és a VÁTI vezetőit is.
 
Személycsere történt továbbá a KSH, a Magyar Energia Hivatal (MEH), a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), a Magyar Államkincstár és a fogyasztóvédelmi hatóság élén is.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
e_r
2010. szeptember 04. 19:08
Rokonok,gazdasági életben ügyeskedők,már korábban leszerepelt emberek,kétes hírű amatőrök és s.eggnyaloncok hada öntötte el az intézmények vezetőségét.Most már ügyelve arra,hogy jó alapos betonrétegbe ágyazva örökre zsíros állásaikban maradhassanak.Csak miért nem lehet ezekkel a betonalapokkal együtt egy folyóba süllyeszteni ezt a sok pártszolgálatost,azzal több hasznunk lenne.
Von Siebenbuergen
2010. szeptember 04. 11:16
Kocsis elvtársról meg mintha elfeledkeztek volna. Micsoda véletlen.
szonja91
2010. szeptember 03. 16:35
És milyen jól tették! Módosítsanak, változtassanak, ránk fér!
küllő
2010. szeptember 03. 15:30
NAGY A CSALÁD !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!