Heltai a Rádió, Medveczky az MTV élére kerülhet

2010. október 19. 09:06

Heltai Péter kerülhet a Magyar Rádió, Medveczky Balázs pedig a Magyar Televízió élére - írja a Stop.hu. Medveczky 1988 óta dolgozik az MTV-nél, jelenleg a televízió ügyvezető alelnöke, Heltai pedig a Class FM-et sugárzó Advenio Műsorszolgáltató Zrt. igazgatósági tagja. Frissítés: Heltai cáfolta a Stop.hu értesülését.

2010. október 19. 09:06
Such György, a Magyar Rádió főszerkesztője július végén távozott posztjáról, a rádiónak azóta nincs elnöke, ahogyan már több mint két éve a Magyar Televíziónak sincs. A Stop.hu szerint a Magyar Rádió élére Heltai Péter, míg az MTV élére Medveczky Balázs kerülhet majd. Szalai Annamária novemberre ígérte, hogy meglesznek a közmédiumok vezetői. 
 
Az Erdélyben született Heltai a rendszerváltás után az MTV-nél dolgozott, később az InfoRádió alapítója volt, 2006-ban azonban eladta tulajdonrészét. A Duna Televíziónál dolgozott kreatív menedzserként, majd a Class FM-et sugárzó Advenio Műsorszolgáltató Zrt. igazgatósági tagja lett. Heltainak pozíciója van az Advenióban áttételesen tulajdonrésszel rendelkező Infocenter Zrt.-ben is.
 
Medveczky Balázs 1988 óta dolgozik a közmédiumnál, 2008. március 5. óta a televízió ügyvezető alelnöke. Medveczky 2010 márciusában támogatta a közmédiumok összevonásának ötletét: az új médiatörvény értelmében az Országgyűlés a Magyar Rádió Közalapítványból, a Magyar Televízió Közalapítványból és a Hungária Televízió Közalapítványból hozza létre a Közszolgálati Közalapítványt, amelynek jogkörébe tartozik az MTV, a Duna Televízió, az MR és az MTI vezérigazgatóinak kinevezése, munkaviszonyuk megszüntetése is.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boargroan
2010. október 19. 11:57
Kamúúúúúúúúú! A Heltai már cáfolta is több helyen!
states
2010. október 19. 11:09
Az ember titokban abban bízott, hogy azzal az idióta hatalmi reflexszel, hogyha megszállom a közmédiumokat, tuti a következő választás eredménye, a Fidesz szakítani fog. Már csak azért is mert nincs így. Sőt, kormánytévét a kutya sem néz, kontraproduktiv az egész, ráadásul bevétel sincs, mert a senki által nem nézett tévében hirdető sincs, lehet eltartani a sleppet közpénzből. A Fidesz nemhogy nem szakított a szocik haladó hagyományával, hanem láthatóan új dimenziókat hoz bele. Hír- és Echotévés arcok tűnnek fel a közszolgálati képernyőn, a Híradóban Mesterházyt D. Tóth Kriszta szinkronizálja, az egyébként évek óta a nézhető kategóriába tartozó Estéből Töltsön egy estét a Fidesszel lett, szegény Nika Gyuri szégyenlősen és bocsánatkérően pislog Szijjártóra, ha úgy kezd egy mondatot, igen, de az ellenzék szerint...
marko11
2010. október 19. 10:15
Szőcs Géza + Heltai = ?! Hát, nem tudom. Bár, biztos jobb, mint Markó Béla. Ha már Erdélyből, akkor nekem inkább Keresztes Ildikó !:)
states
2010. október 19. 10:07
Heltai rendben van, Medveczky viszont most bassza el a renoméját azzal, hogy kormánytévét csinál. Az Estében 14:1 a kormánypárti és az ellenzéki politikusok aránya. Itt már csak az a kérdés, miért kellett belerondítani az állampolgárok, békés, kiegyensúlyozott Fidesz-estéibe azzal az egy Estével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!