Médiatanács ellenzék nélkül

2010. október 11. 12:54

Javaslatot tettek a Médiatanács négy, kizárólag fideszes tagjára, majd az Országgyűlés meg is választotta őket. Az elnöki posztot a törvény szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke tölti be.

2010. október 11. 12:54

A Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság hétfőn javaslatot tett a testület új tagjaira, akik között egyetlen ellenzéki politikus sem szerepel. A testületbe a következő fideszes politikusokat választhatja meg hétfőn az Országgyűlés: Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer Tamás.

Sem a KDNP, sem bármely más parlamenti párt nem képviselteti majd magát a Médiatanácsban, hiszen az öttagú tanács elnöke automatikusan Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke lesz. A négy javasolt tagot pénteken nem sikerült megválasztani, hiszen az első szavazás érvényességéhez egyhangú döntés szükséges. A második szavazást hétfőn bonyolították le, ekkor már elég volt a Fidesz kétharmada a sikerhez.

Frissítés: Az Országgyűlés hétfőn 259 igen szavazattal, 89 nem ellenében egy szavazással döntött arról a listáról, amely a tagok megválasztásával létrehozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsát. A médiatanács öttagú: elnöke Szalai Annamária, az NMHH elnöke, aki a kinevezés tényével és időpontjával a médiatanács elnökjelöltjévé is vált. A további négy tagra az Országgyűlés e célra létrehozott eseti bizottsága tett javaslatot a parlamentnek; a tagok: Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer János. Mindannyiukat a Fidesz jelölte.

Megkezdheti működését a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma, miután az Országgyűlés hétfőn megválasztotta a testület frakciók által jelölt hat tagját; elnököt és további egy tagot a testületbe a médiatanács delegál. A hat tag: Bencze Izabella, László Miklós, Varga Szilvia - ők a kormánypártok jelöltjei -, illetve Kránitz László, az MSZP, Németh Vladimir, az LMP és Silhavy Máté Tibor, a Jobbik jelöltje. A hat tagot egyenkénti szavazással - nem listás módon - az Országgyűlés a jelenlevő képviselők kétharmadának szavazatával választotta meg; mindannyiukat nagy többséggel.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. május 07. 09:30
Ez az ügy is gyarapítja azt a listát,ami Magyarország szégyenteli ügyeit sorolja fel.A fidesz totálisan visszaél a 2/3-jával.Ezzel a médiatanács dologgal se az a baj hogy tisztességtelen lenne a fideszes képviselő,hanem az hogy az egész testület egy gondolatvonalat képvisel.Ugyanez a gond a parlamenttel is,és ezért szabadult el a fidesz minden téren.Nincs fék,nincs ellensúly,nem ütköznek érvek,gondolatok,tervek.A fidesz kigondol valamit és megszavazza magának.Úgy gondolom,hogy jövőre ebben jelentős fék lesz,mert a 2/3 már nem lesz meg.Hacsak nem töketlenkedik tovább a baloldal,mint ahogy most csinálják.
gross
2010. október 13. 16:32
Orbán nem akar pluralista lenni, sohasem akart. Nem is tartja értéknek a mai viszonyok között. Pont erről beszélek, hogy ezt felesleges rajta számonkérni.
szempontpuska
2010. október 12. 08:25
"Nem tudom mas part hogy viselkedne ilyen tulhatalommal a kezeben mint a fidesz" Az 1996-os Médiatörvény is efféle "túlhatalommal", azaz 2/3-al született. "Csak azt tudom, erre van bizonyitek, hogy az elmult nyolc evben ket demokratikusnak nevezett part (kisertek meg mdf) szohoz sem engedte jutni a jobboldalt. Sehol, soha" Ugyan ne hülyéskedj már! Nem ismétlem meg, mert erre már akkor válaszoltam amikor még le sem írtam. Konkrét példákat is említettem..
states
2010. október 12. 06:10
Itt a mandineren mindig az a legszórakoztatóbb olvasmány, amikor a legelvakultabb, de írhatnék legelhülyültebbet is, orbánhívők védik a mundért, legyen szó bármennyire is védhetetlen orbánbaromságról. Ezeket aztán arról is felesleges győzködni, hogy ezek a a baromságok addig épülnek egymásra lépcsőzetesen, amíg a jó szocik egy szép napon újra visszasétálnak rajta a hatalomba, amire egy józan, mértéktartó fideszpolitizálás esetében a büdös életben sem lett volna esélyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!