Mostantól Tarlós dönt a fővárosi intézményekről

2010. október 27. 12:19

A jövőben Tarlós István főpolgármester dönthet a fővárosi fenntartású intézmények vezetőinek kinevezéséről és a megbízások visszavonásáról, miután a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén módosította a szervezeti és működési szabályzatát.

2010. október 27. 12:19

Módosította a Fővárosi Közgyűlés a szervezeti és működési szabályzatát, így mostantól a főpolgármester dönthet a fővárosi intézmények vezetőinek kinevezéséről és megbízásuk visszavonásairól is. Az előterjesztés indoklásában Tarlós István emlékeztetett arra: a helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint a Fővárosi Közgyűlés rendeletével átruházhatja bizottságára, illetve a főpolgármesterre az intézményvezetők kiválasztásának, kinevezésének, megbízásának jogát.

A döntés egyebek mellett a Fővárosi Közterület-felügyelet, a BKV, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Gázművek, a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Főtáv, a Fővárosi Vízművek, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a temetkezési részvénytársaság, a Vidámpark, a Fővárosi Ingatlankezelő, a Főkert, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., a Budapesti Szennyvíztisztítási Kft., a csepeli szennyvíztisztító beruházást előkészítő Enviroduna Kft., a Fővárosi Kéményseprőipari Kft, a Parking Kft. és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőinek kinevezését és a cégekkel kapcsolatos személyi kérdéseket érinti.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!