Nem tetszik a TASZ-nak a médiaalkotmány

2010. november 03. 19:32

Alkotmánybírósághoz fordul a TASZ a médiaalkotmány miatt. A jogvédő szervezet szerint a törvény aránytalanul korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot.

2010. november 03. 19:32

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Társaság a Szabadságjogokért az Országgyűlés által kedden elfogadott médiaalkotmány ügyében. Simon Éva, a TASZ programvezetője szerint bár a törvény több ponton is jelentősen javult az eredeti javaslathoz képest, még így is aránytalanul korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot.

Simon úgy véli, ha a törvény hatályba lép 2011. január elsején, akkor Magyarországon gyakorlatilag megszűnik az újságírói forrásvédelem. Mint arra felhívta a figyelmet, bíróság vagy hatóság a nemzetbiztonság és a közrend védelme vagy bűncselekmények elkövetésének felderítése, megelőzése érdekében ugyanis - kivételesen indokolt esetben - az információforrás felfedésére kötelezheti a médiatartalom-szolgáltatót.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. november 04. 08:59
"gyakorlatilag megszűnik az újságírói forrásvédelem. Mint arra felhívta a figyelmet, bíróság vagy hatóság a nemzetbiztonság és a közrend védelme vagy bűncselekmények elkövetésének felderítése, megelőzése érdekében ugyanis - kivételesen indokolt esetben - az információforrás felfedésére kötelezheti a médiatartalom-szolgáltatót." ezek szerint jelenleg a sajtónak szabadságában áll a bűnpártolás?
Kaducsa
2010. november 04. 00:07
"aránytalanul korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot." ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!