Könyvbemutatóján tiltakozott a média megfojtása ellen Debreczeni

2010. december 03. 15:04

Húsz év címmel jelent meg a közíró legújabb kötete: a bemutatón megjelent Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is. „Meg merem kockáztatni, ha Antall József élne, ő is itt lenne” - fogalmazott a rendezvényen a szerző. Debreczeni kötetét méltatta Bauer Tamás, Bokros Lajos, illetve a Népszabadság főszerkesztője is.

2010. december 03. 15:04
Bemutatták Debreczeni József legújabb, Húsz év című kötetét. A rendezvényen a szerző elmondta, a könyv két évtizedes publicisztikai munkájának legjavát gyűjtötte össze. Debreczeni kiemelte, meggyőződése nem változott ebben az időszakban, a parlamentáris demokrácia híveként kezdett publicisztikákat írni, és ma is annak kétségbeesett híve. „Meg merem kockáztatni, ha Antall József élne, ő is itt lenne” - fogalmazott. Elmondása szerint a szabad sajtó „megfojtása” ellen nemzetközi sajtótájékoztatón kellene tiltakoznia a Magyar Újságírók Országos Szövetségének.
 
Bauer Tamás Debreczeni következetességének méltatása után elmondta, a szerző tévedett, amikor a szerző még MDF-es politikusként a szocializmus restaurációját jósolta, amennyiben 1994-ben kormányra kerül az MSZP. Debreczeni parlamentáris elképzeléseiből a legtöbbet az MSZP vezette kormányok valósítottak meg - fogalmazott Bauer.
 
Bokros Lajos, az MDF parlamenti képviselője felidézte Debreczeni 2008 nyarán megjelent, Horthy és Orbán című publicisztikáját, amelyben előrevetítette a kormány kétharmados többségét, és több más intézkedését is. Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője elmondta, Debreczeni József Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet összehasonlítva „tárgyszerűen elemezve bizonyította be, hogy óriási a különbség, hiszen az egyik oldalon egy diktátorhajlamú ember, a másikon egy demokrata áll”. Vörös kritizálta az új médiatörvényt is: szerinte ha Debreczeninek a kötetben összegyűjtött 62 írásait egy lap közölné, a törvény értelmében 1 milliárd 550 millió büntetéssel sújthatnák. A bemutatón megjelent Gyurcsány Ferenc, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter és Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF korábbi szóvivője is.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykata
2010. december 04. 15:43
"...Antall József élne, ő is itt lenne.” nahát, nahát... ki gondolta volna?hirtelen nem fontos az elszámoltatás? ezek szerint liberálisékat már nem is érdekli, hogy annó ki fizette Antall József rákkezelését németorzságban? ki gondolta volna...
várúr
2010. december 04. 15:33
"Meg merem kockáztatni, ha élne, Antall József is itt lenne" - hazudja Debreczeni. Nem sokat kockázatott, mivelhogy Antall nem él. Arról azonban mélyen kussol, hogy Antall pártelnöksége idején zárták ki az MDF-ből. Kizárt párttagok könyvbemutatóira aligha ment volna el a miniszterelnök....
sine ira et studio
2010. december 04. 15:19
Csak én érzem a címben az ellentmondást? Egy hónapok óta fojtogatott, sőt, mondhatni, immár teljesen megfojtott médiában mióta szokás az, hogy ellenzéki véleményen lévők könyvbemutatókat tarthatnak, címlapokon tiltakozhatnak, tv-ben szerepelhetnek? Csak halkan jegyezném meg, hogy 2009-10 során, még a választások előtt (EU és ogy. egyaránt) volt egy párt, amely a t9bbihez viszonyítva a reprezentációs lehetőségek töredékét kapta... ez adatszerűen kimutatható. Az nem volt elnyomás? Vagy csak az fájhat, ami nekem fáj? Ez nem túl liberális gondolkodásmód... Ha ezek az emberek annyira becsületesek, mint amennyire liberálisak, akkor törvényben tiltanám meg nekik a zsebbel rendelkező ruhák használatát.
Ricochet
2010. december 04. 11:46
Tartsunk egy gyors közvélemény kutatást! Ki tiltakozna Debreczeni megfojtása ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!