Összeférhetetlen tag a médiatanácsban

2010. december 09. 08:57

Kollarik Tamás, illetve a médiatanács szerint a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. nem minősül tartalomszolgáltatónak annak ellenére, hogy a Neumann Központ tagja a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének. Az MTE alapszabálya kimondja, hogy csak tartalomszolgáltatók lehetnek tagok.

2010. december 09. 08:57

Kollarik Tamás médiatanácsi tag összeférhetetlen lehet a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. vezetői tisztségével - vélik médiajogászok.

Kollarik Tamás összeférhetetlenségét jogos felvetésnek nevezte. A médiaalkotmányba foglaltak szerint az a médiatartalom-szolgáltató, aki médiatartalmat szolgáltat. Kollarik szerint ez alapján nem áll fenn az összeférhetetlenség, amelyet a Médiatanács jogi szakvéleménye is megerősített. Kollarik hozzátette, hogy a Nemzeti Audiovizuális Archívum inkább közgyűjteményi tevékenységet tervez. Hasonlóan nyilatkozott Buda Dóra, a médiahatóság szóvivője is: a Neumann Digitális Könyvtár a hatályos médiatörvény alapján nem számít médiatartalom-szolgáltatónak (és internetes tartalomszolgáltatónak sem). Nem szerkesztett tartalmat tesz közzé, hanem archívumot működtet. Közkinccsel rendelkezik, amit hozzáférhetővé tesz a felhasználók számára.

Ennek ellenére a Neumann központ tagja a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE). Az MTE alapszabálya kimondja, hogy csak tartalomszolgáltatók lehetnek tagok.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!