Hiába akart regisztrálni a hírportál

2011. január 09. 12:15

A Nyest.hu nyelvészeti oldal január harmadika óta próbálja betartani a médiatörvényt, de az NMHH nem áll készen rá.

2011. január 09. 12:15

A nyest.hu népszerű-tudományos hírportál a január elsején hatályba lépett új médiatörvény értelmében regisztrálná magát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. A honlapon nem találtak erről szóló információt, így az ügyfélszolgálathoz fordultak. Ott azt mondták a portálnak: egyelőre nem jutott el hozzájuk pontos információ az ügyben. Éppen ezért időt kértek és visszahívást ígértek. Másnap sem jelentkeztek azonban, így a portál hívta az NMHH-t: „Ugyan elsejétől hatályos a törvény, meg kell értsük, hogy az ünnepek alatt ők sem dolgoztak, így sok minden tisztázásra vár még” - mondta a hatóság embere.

A lap ezután a médiaosztályhoz fordult. Időt kértek, majd visszahívták őket: „A törvény 46. paragrafusában megszabott adatokat kell eljuttatni ajánlott levélben a hatósághoz, és vagy határozatot kapunk a regisztrációba vételről, vagy – amennyiben 15 napon belül nem válaszolnak kérésünkre – a regisztrációnkat elfogadottnak kell tekinteni” - szólt a médiaosztály válasza.

Másnap viszont jelentkezett az ügyfélszolgálat, mondván, rövidesen elkészül egy formanyomtatvány, ezen kell majd eleget tenni a regisztrációs kötelezettségnek. Nem tudtak választ adni, miért kapott a Nyest.hu eltérő tájékoztatást a médiaosztálytól.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2011. január 09. 15:56
A Fidesz balfaszságairól nem a Mandiner tehet, akármilyen jóindulattal is próbálja figyelni az ember, azért háromnegyed évvel a választások után az ilyen esetek már kimondottan bicskanyitogatók, hogy lehet egy törvényt úgy kihirdetni, hogy betartásának feltételei nyomokban sem fedezhetők fel. És ha csak ez lenne a baj ezzel az ezer sebből vérző médiatörvénnyel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!