Kihúzhatják a pártalapítványt Gyurcsány alól

2011. február 22. 12:17

Új pártalapítványt hozhat létre az MSZP - értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint többen megorroltak Gyurcsány Ferencre, és úgy vélik, hogy a volt kormányfő nem vezetheti tovább a pártalapítványt.

2011. február 22. 12:17

Kiakadtak az MSZP-ben Gyurcsány Ferencre, amiért a volt kormányfő nem alapít új pártot, hanem megosztja a szocialistákat - írja a Magyar Hírlap. A szocialisták közül többen felvetették, hogy Gyurcsány nem vezetheti tovább a párt alapítványát. Bár elmozdítani nem lehet, ám a párt elnöksége dönthet úgy, hogy másik pártalapítványt hoz létre. Ezt úgy is megtehetik, hogy egy már meglévő, szocialista-közeli alapítványt neveznek ki.

A Magyar Hírlap szerint egyébként Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédével verte ki a biztosítékot, amikor is úgy fogalmazott: az MSZP átalakításával új balközép pártot kell létrehozni. Gyurcsányéknak ezért saját platformra van szükségük - ennek sorsáról az MSZP választmánya dönthet február 26-án. Előfordulhat, hogy elhalasztják a döntést, mert Mesterházy Attila a hétvégén Erdélyben, az RMDSZ tisztújító kongresszusán vesz részt.

A Magyar Hírlap MSZP-s forrásokból úgy értesült, hogy Bajnai Gordon ismét aktivizálta magát, igaz, egyelőre csak a háttérben. Nem kizárt ugyanis, hogy ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje a következő választáson. A lap úgy tudja, Mesterházy Attiláék támogatnák Bajnai esetleges visszatérését, Gyurcsány Ferencék viszont ellenzik.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cseril
2011. február 23. 20:06
Bajnai tud főzni? A liba a specialitása, emlegetik is Hajdú-Bihar megyében...Beindult a casting elvtársak?
Csigorin
2011. február 23. 19:42
kisgazdasodnak hehehe :))) majd ki is zarjak egymast? :)
Vizigót
2011. február 22. 19:58
Lesz itt még Maszop-belharc. Sebaj, ekézzék csak egymást. Majd Fletó és Attila táncban eldöntik.
RepiP
2011. február 22. 17:32
Úgy látom, az MSZP-nek minden pénzt megér, hogy Topónak és barátainak az aláírását megszerezze a Hallasd a hangod petícióhoz. Mondjuk rá is szorulnak, mert ahogy elnézem, ahhoz képest, hogy teletapétázták vele a magyar internetet, elég messze vannak még a 2004-es Nemzeti Petíciótól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!