Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Távozik a hvg.hu főszerkesztője

2011. március 04. 18:10

Előzmény, hogy lehozta a hvg.hu-n a magyar hírlapos Huth Gergely véleménycikkét. Az Index főszerkesztő-helyettese is távozik.

2011. március 04. 18:10

Közös megegyezéssel távozik a HVG Online főszerkesztője, az Index főszerkesztő-helyettesét pedig átszervezésre hivatkozva bocsátják el - értesült a Népszabadság. Hirschler Richárdnak, a HVG Online vezetőjének még 2010. decemberében intettek búcsút, idén júniusi hatállyal. Ennek egyik előzménye az volt, hogy Hirschler helyt adott Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese publicisztikájának a hvg.hu-n, ami ellen belső levelezésben tiltakozott a lap, illetve az online kiadás több munkatársa (az írást azóta levették az oldalról).

Tevan Imre szintén közös megegyezéssel távozik munkahelyéről; esetében az Index szerkesztői szintű átszervezése volt az indoklás - ezt maga az érintett erősítette meg a Népszabadságnak.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyas1443
2011. március 06. 15:33
Fel nem fogom, hogy a levél "lehozása" miért bűn egyáltalán. Hát, akkor most megtapasztalja a szoclibsi sajtószabadság lényegét..:DDD
narmer
2011. március 05. 11:51
STATES Sőt Hirschler Richard annyira laza fazon volt, hogy főszerkesztése alatt megkereste Végh Alpár Sándort és Seszták Ágit ( mindketten a Képes 7-nél voltak akkor)nem akarnak e ott dolgozni.Jellemző volt a nyílt toleráns nézeteire, más kérdés hogy ők nem akartak a HVG hez menni.Jellemző hogy a HVG .hu a legmocskosabb Orbán ellenes és kormányellenes cikkeket tálalja,sőt kitalálja, a továbbiakban nyakló és fék nélkül.
istvami
2011. március 05. 08:03
És hol van ilyenkor Szalai Annamária és hivatala? Vagy ez nem az ő dolga? Ő csak a radikálisokra, a kuruc.infora és Szaniszló Ferencre csap le?
states
2011. március 05. 06:30
Milyen sajátosan értelmezik a sajtószabadságharcosok a sajtószabadságot. Szegény Hirschler, aki egyébként egy őshávégés, tán már a lapalapításnál is ott volt, annyira belevetette magát a küzdelembe, hogy csak arról nem volt fogalma, a lapjánál hol húzódnak a szabadság határai és a harcot melyik terepen illik vívni. Ezért aztán a szabharcosok jól hátba lőtték. Mindenekelőtt éberség, elvtársak, és leszámolás a belső ellenséggel, elvégre a baloldalnak nem csak elvei vannak, hanem hagyományai is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!