Ötven fővel vesz részt a melegfelvonuláson az Amnesty

2011. június 14. 15:04

Az Amnesty International szerint a rendőrségnek a melegfelvonuláson is biztosítania kell a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságát. A jogvédő szervezet 50 fővel vesz részt a budapesti megmozduláson.

2011. június 14. 15:04

Az Amnesty International kedden közölte: fontosnak tartják, hogy a rendőrség garantálja a meleg méltóság menetén felvonulók biztonságát. A szervezet levélben kérte a belügyminisztert és a budapesti rendőr-főkapitányt, hogy mindenki számára megkülönböztetés nélkül biztosítsák a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságát.

Az AI az idei Budapest Pride-on mintegy 50 fős küldöttséggel vesz részt. A delegációt Nicolas Beger, az Amnesty International Európai Intézetek Irodájának igazgatója vezeti majd. A helyszínen tartózkodik majd Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója is.  

Az Amnesty International szerint szégyenteljes, hogy a horvát rendőrség a hétvégén Splitben nem tudta szavatolni a felvonulók biztonságát. „A horvát hatóságoknak és az államnak tenniük kell azért, hogy ez a jövőben ne történhessen meg. Az első fontos lépés az lenne, ha minden politikai vezető egyértelműen állást foglalna amellett, hogy mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez és identitása szabad kifejezéséhez”  - szögezte le Nickola Duckworth, az AI európai és közép-ázsiai igazgatója.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. június 16. 09:52
Oda valók azok is ! Mind ratyi buzi élősködők.
soelmo
2011. június 14. 19:03
Az Amnesty a legmegfelelőbb helyen demonstrál. Miként a magyar alkotmányban is a hetero-házasság kimondása lett elfogadhatatlan számukra. Látszólag ez nemi identitás kérdése lenne, sajnos azonban ez a nemi identitás Szrebrenyicában tízezernél több áldozatot követelt (a vállaltan buzi holland ENSZ-katonák "jóvoltából"). Amikor tehát hatalmas toleranciával fogadjuk, sőt támogatjuk a buzeránsokat, nem ártana ismét elgondolkodni azon vajon nem genetikai elváltozás az oka. Másrészt, egy dolog a nemi identitás, de a társadalom működését bármilyen nagyhatásúnak mutatkozik is, mégsem a nemi identitás szabályozza. Borzasztó lenne, ha minden normális ember minden reggel arra ébredne, hogy elrendezi magában ezt a kérdést. A heteroszexuálisok számára természetes állapot az élet hagyományos felépítése. Nem kell naponta megküzdeni másságukkal, pedig mások, de ez a "másság" a természetes, már egy egyéves gyerek számára is. Példák, nevelés, vagy egyéb ráhatások nélkül....egy kislány pl. minden példa nélkül kislányként él, gondolkodik és az is szeretne maradni. A buzik pedig oldják meg identitásproblémáikat a társadalom zaklatása nélkül.
drieno
2011. június 14. 17:33
nem ők rúgtak ki egy nőt, mert gyereke született?
miertnememlekszem
2011. június 14. 17:25
"Persze ez együtt jár azzal is, hogy az is hangot adhasson véleményének, akinek nem tetszik..." hangot adni joga van. viszont sörösüvegekkel dobálni a felvonulókat, vagy megverni őket nincs joga. ha elfelejtetted nemrég ez történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!