Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Drága lesz az államnak az áfabukás

2011. július 29. 10:25

Az Európai Bíróság csütörtöki ítélete szerint Magyarország megsértette az áfaszabályokra vonatkozó előírást. A döntés 100-200 milliárdos kiadást jelenthet az államnak. Az NGM szerint az ítélet nem befolyásolja a hiánycél teljesülését.

2011. július 29. 10:25

Az Európai Bíróság csütörtöki ítélete szerint Magyarország megsértette az áfaszabályokra vonatkozó előírást, vagyis jogtalanul halogatta a cégek áfa-visszaigényléséről szóló döntéseket. A határozat következményeként romolhat a magyar államháztartás egyenlege, bár a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az ítélet nem befolyásolja az idei vagy a jövő évi hiánycél teljesülését.

Egyelőre csak becslések vannak arra, hogy az Európai Bíróság csütörtöki döntése milyen mértékű kiadást jelenthet az államnak. Az Origo forrása szerint legalább 100-120 milliárd forintról van szó, a Portfolio.hu szerint 100 és 200 milliárdos tételről; a jegybank ennél nagyobb összeggel számol.

Az NGM közleményében azt is jelezte, hogy „a kormány, amennyiben a jövő évet illetően mégis szükséges lenne, mérlegelni fogja a költségvetési bevételek növelése érdekében többek között a Mol-részvénycsomag egy részének értékesíthetőségét”. Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősség Intézet Budapest vezetője az Origónak azt mondta: „régen rossz, ha nincs annyi pénze az államnak, hogy kifizesse ezt az összeget; ez azt jelezné, hogy nincs az állam zsebében pénz, főleg, miután az idén eltette a magán-nyugdíjpénztári vagyonokat”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. július 30. 20:33
Korkedvezményes nyugdíjasoknak! Hagyják már abba ezt a szerzett jog baromságot, mint érvet hangoztatni. A görögök alkujában-az IMF-el és az Únióval- a nyugdíjak és a bérek csökkentése/anélkül, hogy a kollektív szerződésekkel és a munkajoggal szarakodnának/ azt egyik feltétele a hitelnek. Majd a görögök is nemzetközi bírósághoz fordulnak a sérelem miatt? És ha nyernének, ki fizetné meg? Az IMF ? Szerzett jog a tapasztalat, addig kell nyujtózni /az országnak is/, amíg a takaró ér !
realista
2011. július 29. 21:12
Nem tudom mit sírnak ezen, hisz csak azt kell kifizetniük, ami amúgy is visszajárna. Ez olyan, mintha nem fizetem ki a számlát, aztán, ha jön a felszólítás még én sírnék, hogy ráfizettem.
itstrue
2011. július 29. 18:55
A RENDVÉDELMIS NYUGDÍJASOKKAL BASZAKODÁS MÉG DRÁGÁBB LESZ A KORMÁNYNAK AMIKOR AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG MEGÍTÉLI VISSZAMENŐLEG KAMATOS KAMATTAL A SZERZETT JOGOK VISSZAFIZETÉSÉT 30 EZER EMBERNEK!!
Trükkök Százai...
2011. július 29. 16:47
Sebaj, nálunk a pénz a legkevesebb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!