Folynak az MTVA elbocsátásai

2011. július 07. 14:40

Csütörtökön folytatódik az MTVA létszám-leépítése, és lezajlanak a Magyar Televízió májusban megtervezett elbocsátásai is. Eddig többek között Mészáros Antóniának és Luigits Tamásnak mondtak fel.

2011. július 07. 14:40

Csütörtökön kerül sor az MTV létszám-leépítésére az MTVA csoportos elbocsátásainak keretében. A Magyar Televízió májusban tervezte meg az elbocsátani kívánt munkatársak listáját, majd a leépítés majd 300 fős mértékét jőnius 24-én jelentette be.

Az MTV 1315 fős szervezetének csökkentése főként a műsorkészítőket érinti, közülük kerül ki a kirúgottak 60 százaléka. Az MTVA-menedzsment 10 százalékát, 32 embert terveznek leépíteni, tehát a felsővezetés arányaiban kevésbé fog zsugorodni.

Az elküldött munkatársak 40 százaléka 50 év feletti, a legkevesebben pedig a 20-30 évesek vannak. Az elbocsátottak között van Papp Dániel, Gmoser Zoltán, valamint Mészáros Antónia, Lugits Tamás és Schwajda Gergő is.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2011. július 07. 18:03
Basszus, 1 év után már azt hittem semmit nem tanultak Orbánék az 1998-2002-es időszakból. De látom, valamit mégis megtanultak: úgyis mint az ellenfél médiazsoldosait nem szabad a helyükön hagyni a közmédiában, hogy állami pénzből fizetve romboljanak. Ha tévé kell nekik, (hogy is mondták a pökhendi libsik?): vegyenek maguknak! Loptak hozzá eleget. Valaki írta, hogy azokat rúgják ki, akik nem hajlandóak csontig benyalni a kormánynak. Nos, igen. De ez csak az egyik feltétel. A másik viszont az, hogy ellenben Medgyessynek, Gyurcsánynak, Bajnainak lelkesen benyaltak a forró szarig. 1994-ben és 2002-ben ugyanilyen durva tisztogatás volt a médiában, csak akkor az index nem érezte fontosnak, hogy percről percre zokogjon, hogy kivágtak egy újabb skriblert. Na ja, akkor nem a libsiket vagdosták ki és ha nem libsiket vágnak ki, akkor az baromian szakmai döntés, fordított esetben viszont diktatúra. Komolyan meg kellene már nézni, hogy mit hordanak ezek a pofájukon bőr helyett.
Diemond
2011. július 07. 16:44
Nem a balliberális oldal hörög igazán, hanem azok, akik ennek az eljárásnak nyálcsorgatva tapsolnak, és kajánul vigyorognak közben. A probléma nem azzal van, hogy létszámot csökkentenek, mindenki elismeri, hogy ez szükséges. Sokkal inkább a módjával és a kiválasztással van baj: 1. annál embertelenebb módszert választani a kirúgáshoz, mint mindenkit abc sorrendben behívni (előzetes informálás nélkül), folyosón várakoztatva, mintha a kivégzésre várnának, aligha lehetett volna 2. addig szakmai döntésről senki nem beszélhet, amíg egy hírhamisító, köztudottan szakmailag nulla Papp Dániel osztogatja a felmondásokat többek között 3. illetve addig sem, amíg pl. egy Halász Zsuzsát nem raknak ki, akinek a műsora gyakorlatilag értékelhetetlen, gyakorlatilag KDNP házibuli A politikai tisztogatás nem arra utal, hogy balliberálisokat raknak ki. Hanem arra, hogy olyanokat rúgnak ki többségében, akik nem hajlandóak tövig benyalni a kormánynak. A kettő messze nem ugyanaz, bármilyen meglepő is sokak számára.
Göbbels
2011. július 07. 16:34
Mészáros Antónia agyilag penge, csakúgy, mint Krizsó Szilvia. Azért teszik ki őket, hogy ne legyen se szak-, se bátor ember, aki kérdezzen a narancsos kacsáktól! Ismét itt van a Rákosi korszaki csengőfrász, csak most telefonfrász! Nem kell polgárháború ide, megöljük mi egymást! Aki élve marad, az meg elmenekül! A maroknyi túlélő meg elmehet koldulni, hogy ez az ősi magyar átok!
RepiP
2011. július 07. 16:17
Höröghet a ballib csőcselék, tény, hogy a kereskedelmi tévék töredéknyi munkatárssal termelnek többször annyi pénzt, mint az államiak. Tehát van mit spórolni azon a területen. Ha Gyurcsány csinálná ugyanezt, mint Orbánék most, hiszti helyett a nagy tapsikolás menne ballibéknél. Nem kell foglalkozni velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!