Szegedi: Az MSZP így próbál sajtófelülethez jutni

2011. július 26. 19:05

Káli Sándor, Miskolc korábbi MSZP-s polgármesterének feljelentése nyomán rabosították kedden Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnök-frakcióvezetőjét. Szegedi Márton és ügyvédje fellebbeznek, hiszen úgy vélik, nem történt jogsértés.

2011. július 26. 19:05

Gyanúsítottként hallgatták meg, majd rabosították kedden Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci elnök-frakcióvezetőjét a miskolci rendőrkapitányságon. Szegedi Márton szerint az ok a „szokásos”, azaz „a hatalom szerint a Jobbik politikusa alaptalanul gondolja a város volt szocialista polgármesteréről, hogy megkárosította a miskolciakat”.

A rendőrség elhagyása után az elnök-frakcióvezető az MTI-nek azt mondta: rendkívül felháborítónak és megalázónak tartja ezt a helyzetet, azt hogy „a megszűnés szélén álló szocialista párt és pártkatonái a magyar jogrendszer hézagait kihasználva ilyen módon próbálják politikai ellenfeleiket ellehetetleníteni, illetve valós mondanivaló híján sajtófelülethez jutni”. Szegedi Márton közölte: az eljárást Káli Sándor - Miskolc korábbi MSZP-s polgármestere - kezdeményezte, amiért ő egy tavaly szeptemberi jobbikos választási kiadványban „összefüggésbe hozta személyét azokkal az adatokkal alátámasztott visszaélésekkel, amelyeket az elmúlt nyolc évben a szocialista városvezetés követett el a borsodi megyeszékhely adófizetőinek a kárára”.

A kihallgatás után a miskolci rendőrkapitányság munkatársai rabosították Szegedi Mártont, majd hazaengedték. Az ügy kapcsán Szegedi Márton védőügyvédje elmondta, még kedden beadvánnyal fordulnak a nyomozóhatósághoz tekintettel arra, hogy meglátásuk szerint az elnök-frakcióvezető semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. július 30. 00:24
Ennek is ugyanaz a nagymamája.
jan
2011. július 26. 23:13
Mi van? Ha valaki feljelent engem becsületsértésért, akkor a rendőrök jönnek és rabosítanak? Az ész megáll..
Göbbels
2011. július 26. 21:54
Érdekes ember ez a Sanyi. Úgy volt párttitkár, majd igazgató egy tervezőirodában, hogy - bár NDK-ban végzett mérnök (akusztikus) - semmit sem ért a tervezéshez, főleg nem az építészetihez! Mindenesetre jó kis vállalkozásbirodalmat épített az asszonynak ez a hajdani vasgyári srác!!!!
radical
2011. július 26. 21:35
Vérlázitó ami ebben a fülkeforradalmi országban folyik! Az elmúlt 8év politikusbűnözői szabadlábon vannak. Célpont lesz a cigánybűnöző helyett a polgárőr,a politikusbűnöző helyett az elszámoltatást követelő Jobbikos politikus. Gyurcsány mentelmi jogát meg jegeli a fidesz-mszp. Szégyen és gyalázat amit művel ez a kormány.Hol van az elszámoltatás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!