Társszabályozási megállapodás az MTE és az NMHH között

2011. július 02. 15:32

A társszabályozási modell alapján a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete bírálhat el a médiatörvények egyes rendelkezéseihez kapcsolódó ügyeket.

2011. július 02. 15:32

 Több hónapos előkészítő munka után társszabályozási megállapodást írt alá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete - olvasható Ravasz Pálma MTE-főtitkár közleményében.

A modell alapján az Index és az Origo kiadóját is tagjai között tudó MTE szakértői bizottsága bírálhatja el a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény bizonyos rendelkezéseinek megsértéséhez kapcsolódó ügyeket. A társzabályozás működését az NMHH széles jogkörrel ellenőrzi és felügyeli, az MTE pedig önszabályozó munkáját is tovább folytatja - olvasható a közleményben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelmeztetés
2011. július 02. 16:40
Az Index fogja ellenőrizni, hogy nincs-e napközben kint kiskorúakra káros tartalom a portálokon? Muhaha. És akkor mit csinál Annamária évi 30 milliárdért, ha a káposzta őrzését nem ő hanem a kecskék végzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!