Átadták az állami kitüntetéseket

2011. augusztus 19. 18:39

A köztársasági elnök augusztus 20. alkalmából átadta az állami kitüntetéseket a Parlamentben. Schmitt Pál a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Dr. Horváth Jánosnak, az országgyűlés korelnökének. Kitüntetést kapott még sokak mellett Csáky Pál, az MKP volt elnöke, Papp Lajos szívsebész és Albert Flórián labdarúgó is.

2011. augusztus 19. 18:39

Az augusztus 20-a alkalmából adományozandó díjakat adta át pénteken délután a parlamentben Schmitt Pál köztársasági elnök. Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Dr. Horváth János országgyűlési képviselőnek, az országgyűlés korelnökének az amerikai magyar emigrációban végzett tevékenysége, a magyar parlamentarizmus legjobb hagyományainak megőrzése, közéleti szerepvállalása és példaértékű életútja elismeréseként.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapott Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja volt elnöke, volt miniszterelnök-helyettes; Dr. Kopátsy Sándor közgazdász; Dr. Papp Lajos szívsebész; Szervátiusz Tibor szobrászművész; valamint Dr. Szilágyi János György művészettörténész.

Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje díjat adott át a köztársasági elnök Albert Flórián labdarúgónak; Arató Péter a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárának; Dr. Bodor Miklós gyógyszerkutatónak; Buda Ferenc költő, műfordítónak; Dr. Fodor György teológusnak; Freund Tamás neurobiológusnak és Horváth József növényvirológusnak. Továbbá Dr. Kahler Frigyes bíró; Dr. Nánási László ügyész; Dr. Patkó Gyula, a műszaki tudomány kandidátusa; Dr. Préda István kutatóorvos; Rózsás János író, történész; Szépfalusy Péter fizikus; Szinte Gábor festőművész; Tar Pál volt nagykövet; Dr. Török József egyháztörténész; Uhrik Teodóra táncművész, valamint Dr. Völgyesi Miklós bíró is a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült.

Posztumusz kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét Domonkos István, az Ellenzéki Kerekasztal volt résztvevőjének; Romics László belgyógyász kutatóorvosnak és Töttös Pál, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Tolna megyei Szervezete elnökének.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2011. augusztus 22. 13:33
Makovecz hogyhogy nem kapott semmit? Érthetetlen. Korszakos zseni.
shighhopes
2011. augusztus 21. 20:24
Kopátsy kapcsán tegye fel a kezét aki meglepődött! (mármint az... krhm.. érintettségén nem azon, hogy kiderült, azon én is)
trendo
2011. augusztus 21. 10:05
Régi trükkje, századokon átívelő gyakorlata mindegyik hatalmi rendszernek a jutalmazás, kitüntetésesdi. Meg lehet erősíteni vele a párthívek hűségét, ingadozókat meg át lehet csábítani a "jó" oldalra. Ha népszerű, tekintélyes embernek adományozzák (és nem utasítja el felháborodva!), akkor a hatalom nemcsak lekötelezi az illetőt, de rögtön be is kebelezi munkásságát, presztizsét és saját magát legalizálja vele. Ezért ostobaság hörögni egyes neveken, vagy különféle következtetéseket levonni belőlük. Az előző kormányzat törekedett egyfajta langyos konszenzust kialakítani, ide-oda egyformán osztogatni. A mostani kissé egyoldalúbb, a nyíltabban kedvez a sajátjainak. No és?! A politikai kitüntetések viselőit ebben az országban a többség hamarabb leköpködi, mintsem megsüvegelné. De amúgyis percemberkék kapják őket zömmel, felejthetőek. A tudományos, művészeti elismerések mögött meg, ha nincs valódi teljesítmény, akkor úgyis hamar kiderül, hogy a "király meztelen". Egyedül Gorcsev Iván lehetett büszke a Nobel díjra joggal, hiszen kártyán nyerte el. Az pedig igazi észjáték!
végsőharc
2011. augusztus 20. 22:26
Hol vannak Pali bácsi kádárista cafrangjai? Csak nem szégyelli őket? Szeretnék utólag tiszta szivből gratulálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!