Már nincs házi őrizetben Wieszt János

2011. augusztus 10. 13:29

A bíróság szerint elegendő a lakhelyelhagyási tilalom a szocialista politikussal szemben.

2011. augusztus 10. 13:29

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozására megszüntette Wieszt János volt szocialista politikus házi őrizetét és egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Wieszt ellen fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárás.

Az indoklás szerint bár továbbra is fenn áll a bűncselekmény megalapozott gyanúja és a veszélye annak, hogy a gyanúsított befolyásolná a tanúkat, illetve egyes iratokat megsemmisíthet, a bíróság szerint jelenleg elegendő az enyhébb kényszerintézkedés, a lakhelyelhagyási tilalom is.

A Wieszt-ügy tavaly májusban pattant ki. Az Indexen megjelent videofelvételen a XI. kerületi Fidesz szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el egy önkormányzati üzlethelyiség eladásával kapcsolatban, amiért a párt feljelentést tett. Wiesztet tavaly június közepén gyanúsították meg, több hónapra előzetes letartóztatásba került, tavaly november óta pedig házi őrizetben volt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. augusztus 11. 16:10
"A bíróság szerint elegendő a lakhelyelhagyási tilalom a szocialista politikussal szemben. " Viktor szerint is!
ciseaux
2011. augusztus 11. 00:12
Ami igazán megdöbbentő, az az a hit, amivel Budai elszámoltatásosdi-államtitkár bízik a független magyar igazságszolgáltató kft-ben. És ezt annak dacára, hogy kamera veszi, ahogy ez a rosszarcú vörös-gangster teszi el a lóvét??? A Humwald & Tsai reménykedhetnek, a vörösiszaposok is vehetnek új yachtot...
Steppenwolf
2011. augusztus 10. 15:04
Mert lakhelyelhagyási tilalom alatt esélye nincs bizonyítékokat eltüntetni és tanúkat befolyásolni... Na elmentek ám a picsába, Kossuth-díjat még nem kéne adni ennek tahónak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!