Zuhan a nyomtatott sajtó

2011. augusztus 08. 18:35

A MATESZ második negyedéves jelentése szerint tovább csökkentek a nyomtatott lapok példányszámai. Kivételt három Kelet-magyarországi megyei napilap jelentett. Országos politikai napilapok közül egyedül a Népszava példányszáma nőtt.

2011. augusztus 08. 18:35

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) második negyedéves gyorsjelentése szerint továbbra is a Nők Lapjából értékesítenek a legtöbbet, azt a Story, a Kiskegyed és a Színes RTV követi. Az előző év hasonló időszakához képest azonban mindegyik lap példányszáma jelentősen csökkent. Csakúgy, mint a legnagyobb országos napilapok, illetve a heti lapok példányszámai is, egyes esetekben akár két számjegyű százalékkal is.

A közéleti napilapok példányszámai eltérő arányban csökkentek. A legnagyobb példányszámú (62 361) Népszabadságból közel 11 ezerrel, vagyis 15 százalékkal vásároltak kevesebbet, mint egy évvel korábban. A Magyar Nemzet (44 433) 4,5 ezres zuhanása 9 százalékot meghaladó csökkenést jelent, a Magyar Hírlap (10 924) esetében pedig a 3,4 ezres csökkenés 24 százalékos esést jelent. Növelte viszont értékesítését a Népszava: a 18 601-es lapszám ötszázzal több, mint tavaly.

A nyomtatott lapok élmezőnyében mindössze egy lapcsoport tudott növekedni: az előző negyedévhez hasonlóan most is többet értékesítettek az Inform Média által kiadott megyei napilapokból – a Kelet-Magyarországból, az Észak-Magyarországból és a Hajdú-Bihari Naplóból.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. augusztus 10. 00:24
A Népszava szerkesztőségében kiadták a parancsot, hogy minden munkatársnak a fizetése 25%ért Népszavát kell vásárolnia legalább öt különféle helyen. Ezért nőtt az eladott példányok száma!
itstrue
2011. augusztus 08. 22:04
Nem tünik el annyi erdő. Hurráááá!
pimepime
2011. augusztus 08. 20:42
Ki tudja miért, de a Barikád példányszáma nem derült ki a cikkből. Tudja valaki, hány darabot adnak el belőle hetente?
diotoro10
2011. augusztus 08. 20:34
Egyértelmű, ez is bizonyítja a szavazóbázis életkorát. Aki olyat vesz, az nem tudja használni a netet... Majd a demográfia megoldja ezt a kis problémát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!