Állami autókból loptak, börtönbe kerülhetnek

2011. október 19. 10:26

Több milliós kárt is okozhattak azok a tolvaj sofőrök, akik az általuk vezetett kormányzati autókba a szükségesnél többet tankoltak saját javukra - értesült a Blikk. Az ügyben a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nyomoz.

2011. október 19. 10:26

Tárcavezetőket, államtitkárokat szállító gépkocsivezetők is érintettek lehetnek abban az üzemanyaglopás-sorozatban, amit a közelmúltban leplezett le a kormányzati kocsikat üzemeltető és a sofőröket foglalkoztató Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) - értesült a Blikk. A közigazgatási tárca (KIM) a Blikket úgy tájékoztatta: az érintett 38-ból 33 sofőr az ő alkalmazásukban állt, 5 pedig a rendőrségnél, illetve Belügyminisztériumnál és a Vidékfejlesztési Minisztériumnál dolgozott. A sofőrök nagy részét elküldték, a többiek kirúgása folyamatban van - tudta meg a lap.

A Blikknek egy forrása elmondta, a minisztériumban feltűnt, hogy egyes sofőrök vezette kocsik túl sokat fogyasztanak, sok sofőr túl gyakran jár benzinkútra. Amíg a vizsgálat folyik, nem lehet tudni, mióta folyt a visszaélés, és mekkora kár. A KEF a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére kezdett vizsgálatot.

Kamarás Pétert, a Blikk jogi szakértője kijelentette, ha bebizonyosodik, hogy az alkalmazottak üzletszerűen, rendszeresen loptak, akkor letöltendő börtönt is kaphatnak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 19. 14:30
Ezek azt hitték, hogy emmi nem változik GyF és Bajnaiék után? Ejnye, ejnye fiúk. Lopni nem szabad.
NoCsak
2011. október 19. 13:10
Ezt csinálják már hatvan éve! Észrevették a barom rendőrök? Továbbá pénzeket kapnak tisztító szerekre, amit eladnak, ezenkívül hazaviszik az autót és otthon parkolják, és a garazsírozásért tízezreket kapnak az államtól. (akár az utcán is állhatnak vele, jó esetben egy kertben). A verebek is addig szedegetik fel a lószart még vannak olyan nagy állatok akik elszórják!
*ufó*
2011. október 19. 11:14
hát igen, amit szabad jupiternek, nem szabad azt a kis sofőrnek
Nick:Hornby
2011. október 19. 10:59
8 év háborítatlan lopkodás után, nem elvárható, hogy másfél év alatt leszokjanak erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!